imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az 5 legjobb iPhone-app szelfizéshez


Önmagunk fotózása manapság teljesen természetes dolog. Gyakorlatilag mostanra már mindegyik korosztály űzi a szelfizés művészetét, ezért valamivel ki kell tűnni a tömegből, hogy ne a tied legyen a századik uncsi fotó. Mutatjuk milyen appokkal érheted ezt el!

Camera 360

Ha csak egyetlen alkalmazást szeretnél a szelfikhez, akkor mindenképp a Camera 360-at válaszd. Szinte minden megvan benne, ami kellhet. A felhozatal sokrétű, és nagyrészt ingyenesek a különböző filterek. Rengeteg féle lehetőséget rejt az app, a fejlesztők pedig folyamatosan bütykölnek rajta, egy éve ezt az alkalmazást még teljesen más kategóriába soroltam volna.

camera360

Nálam először a Shadow-lover és a Pop filterek miatt nyerte el az ajánlott plecsnit. Ezekhez elég csak egy semleges háttér előtt készítenünk egy fotót, amire aztán egy csomó érdekes filtert rápakolhatunk, és egyből olyan benyomást kelthetünk, mintha a Twilightból léptünk volna ki. Viccet félretéve, érdemes kipróbálnia bárkinek.

VSCO

A VSCO egy már sokak által jól ismert alkalmazás, ami főleg az egyedi színvilággal rendelkező filterekre épít. A felület egyedi és letisztult. Könnyen használható és annak ellenére, hogy elsőre mennyire basic alkalmazásnak tűnik, hamar kiderül, hogy nagyon nem az. Egyrészt, mert a képeknek szinte minden értékét megváltoztathatjuk, ami engem leginkább az Adobe Lightroom asztali verziójára emlékeztetett, másrészt pedig tele van egyedi filterrel az app.

VSCO

Akinek még ez sem lenne elég, az filtercsomagokat is vásárolhat: a kínálat folyamatosan változik, némelyik pakk néha ingyenes vagy olcsóbb lesz, mások pedig eltűnnek és újak kerülnek a helyükre. Az alkalmazáson belüli árak irreálisan magasnak tűnnek, egy-egy filterpakkért akár 3-10 eurót is elkér a fejlesztő, illetve havi 20 euróért mindenhez korlátlan hozzáférést kapunk. Ha nincs több száz ezer követőd az Instagramon, akkor neked valószínűleg nincs szükséged erre a csomagra.

Facetune

Ismerős, amikor valaki nem úgy néz ki a valóságban, mint a Facebook falán, és magadban azt gondolod, manapság már mindenki Photoshop-ninja? Francokat, Facetune! Az alkalmazás valós időben történő javítást kínál. Előfizetés nélkül is van lehetőségünk kipróbálni egy-két funkciót, mint például az orr- és szájkisebbítést, púderes hatásokat és a többi. Ezen kívül használhatjuk az alap filtereket, illetve a javító eszközöket.

Facetune_cover

Havi 2 euróért viszont egy rakat új “retouch” lehetőséggel halmoz el az alkalmazás, tehát aki rendszeresen tölt fel szelfiket a közösségi felületekre, annak megfontolandó lehet kipróbálni. Sajnos engem 5 percnél tovább nem kötött le, de emelem kalapom a fejlesztők előtt.

Retrica

A Retrica nem vállal sokat, de amit kínál, az hibátlan. Filterek széles választéka közül válogathatunk, amiknek megadhatjuk az áttetszőségét is. Készíthetünk sima fotót elő- és hátlapi kamerával, illetve fotó kollázst is – erre számtalan lehetőséget kínál az alkalmazás. Külön tetszett, hogy kapunk időzítőt is, így akár még egy csoportkép erejéig is van időnk összeállni. Nincsenek felesleges funkciók, letisztult, gyors és könnyen használható. Számomra abszolút favorit, mindenképp megtartom.

Retrica

Szerencsére nincsenek felesleges értesítések sem, ám ha a jobb felső sarokban lévő ikonra rábökünk, akkor beléphetünk egy “community-be”, Facebook regisztrációval hozzáadhatunk a profilunkhoz kontaktokat, illetve a beállítások is csak innen érhetőek el. Itt többek között olyan extra funkciókkal találkozhatunk, mint a nagyobb felbontású képek készítése vagy az automata mentés. Ám aki nem kívánja ezeket használni, azoknak felesleges regisztrálnia.

GIPHY CAM

Ha fogalmazhatok ilyen barbár módon, akkor azt mondanám, hogy ez az app a gifek Retricája. Nevéből is adódik, hogy eredetileg nem szelfizésre való, azonban a gifeket képként is lementhetjük. Sokszínű és egyedi: telis-tele pörgő-forgó bigyulákkal és vicces effektekkel. Ezekből azonban sajnos kevés van, de jó hír, hogy akik új filterekre éhesek, azok a kamera alatti nagy feliratra koppintva értesítéseket kérhetnek, ha frissül a kínálat.

GIPHYCAM

Szelfizés közben néha felejthetetlen gifek is készülhetnek, a péntek esti sörözések elengedhetetlen kelléke. Mióta rátaláltam erre az alkalmazásra, kedvenc időtöltésemmé vált, hogy ismert embereket különböző csili-vili kiegészítőkkel ruházok fel, amit aztán megosztok a barátaimmal. Általában nagy sikert aratnak, ahogy az alább látható kép is Donald Trumpról. ‘Sup, Mr. President!

IMG_1484
MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!