imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az A12X Bionic olyan erős, hogy az már perverzió


Letépi a fejed, majd labdázik vele egy kicsit. Az Apple ismét összerakta a világ legerősebb mobilprocesszorát, amely 90%-kal gyorsabb, mint a tavalyi, és simán hozza egy Xbox grafikus teljesítményét is.

Figyelem, specifikáció-pornó fog következni, de nincs mit tenni: az iPad Próba szánt A12X Bionic egyszerűen olyan brutálisan erős lett, hogy azt máshogy nehéz megragadni csak nyers számokban.

Az Apple ugyebár pár hete, az új iPhone-okkal együtt lelplezte le az A12 Bionic chipet, ami szokás szerint bivalyerős lett, nem mellesleg pedig az első 7 nanométeres eljárással készített, kereskedelmi forgalomba kerülő mobilprocesszor is egyben. Az A12X Bionic ugyanezt tudja, csak  – mivel itt a mérettel nem kellett annyira spórolni -, valamivel nagyobb kivitelben. Ennek megfelelően pedig még több izomerővel.

Az összehasonlítást persze inkább a tavalyi A11X Bionic-kal érdemes tenni. A növekedés mértékéről az Apple hardverfejlesztésekért felelős alelnöke John Ternus azt mondta, hogy:

Egyetlen tablet, laptop, de még asztali gép sem képes ekkora ugrást elérni.

Nem nagyon van okunk akadékoskodni, hiszen az A12X Bionic:

  • 10 millió tranzisztort számlál;
  • 7 magos GPU-val és 8 magos CPU-val rendelkezik;
  • ez utóbbiból szokás szerint 4 energiahatékony, 4 teljesítmény orientált;
  • viszont az új teljesítményszabályzónak köszönhetően az összes processzor párhuzamosan futhat;
  • ennek hála pedig az egymagos teljesítmény 35%-kal,
  • a multi-core pedig 90%-kal (!) növekedett tavalyhoz képest.
    A GPU kétszer gyorsabb lett, jobb tesszellációval és multilayer renderteljesítménnyel;
  • olyannyira, hogy simám pariban van egy Xbox One S-sel is; és állítólag a notebookok GPU-jának 92%-ánál többet tud.

Forrás: VentureBeat

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!