imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az AirPods tisztántartása


Az Apple vezetéknélküli fülhallgatója egy igen közkedvelt, népszerű termék. De vajon hogyan érdemes a legszakszerűbben tisztítani?

Az AirPods bemutatásakor jócskán meghaladta a korát. Még ha az aprócska eszközbe elrejtett temérdek technológia nem is, de a kinézete mindenképp kiérdemelte a figyelmet, ami pozitív és negatív érvek is bőszen sorakoztak. Azóta már nap, mint nap használjuk és jól tudjuk róla, hogyha az elvesztéstől nem is kell tartanunk, egyetlen közös negatívuma azért akad a többi termékkel: mint minden sokat használt eszközt, ezt is gyakran kell takarítani.

Persze senki nem tart fegyvert a fejedhez, de napi 5-8 vagy akár több óra zenehallgatás mellett, jelentős mértékű lerakodás figyelhető meg a fülhallgatón. Így volt ez korábban az EarPodsszal is, de mivel az AirPods hatszor annyiba kerül, valószínűleg a legtöbb tulajdonos ennek fényében sokkal jobban is vigyáz rá. Ez könnyebb, mint elsőre gondolná az ember, miután sikerült magunkkal megértetni, hogy igen ezen is lesznek karcok és ezen is fognak látszani használatból eredő nyomok.

Az első és legfontosabb tisztító eszköz, ami valószínűleg minden rutinos olvasónk háztartásában megtalálható a mikroszálas törlőkendő. Ez nem csak azért fontos, hogy az Apple-től megszokott fényes, könnyen karcolódó felületeket megóvjuk a a lerakódások okozta karcoktól a tisztítás során, hanem azért is, mert a mikorszálak hozzáadott folyadék és egyéb tisztítószerek nélkül is csodákra képesek. Ahogy a neve is mutatja, a szerkezete nagyon-nagyon vékony szálakból tevődik össze (az emberi hajnál 100-200x kissebb), ezért önmagában is alkalmas a tisztításra.

Töröld át gondosan a tokot és a fülhallgatókat, ha úgy ítéled meg használj valamilyen nem túl erős tisztítószert. Nagyon fontos, hogy sose közvetlenül fülhallgatóra fújd a folyadékot, ha bekerül a belső részekre, az tönkreteheti az eszköz műszaki részeit. Fújj egy keveset a kendőre és óvatosan törölgesd meg vele. Ha ezzel megvagy, jöhet a művelet precíziós része: a füllel közvetlenül kontaktba kerülő részek.

Akármennyire ápolt, tiszta valaki, elkerülhetetlen, hogy a fülhallgatón fülzsír lerakódások és a bőr felső rétegének egyvelege telepedjen meg. Én erre a rutinosabbaknak egy egyszerű fogpiszkálót ajánlanék, esetleg a fülpiszkáló pamacs vatta nélküli piszkálóját. Aki ennél óvatosabb, az hagyja rajta a pamacsot, egy leheletnyi nedvességgel, így is óvatosan megtisztítható az eszköz. Ha nincs türelmed, akkor egy fogpiszkálóval túrkáld végig az illesztéseket, persze óvatosan, figyelve az eszköz mikorfonjára és távolság érzékelő szenzorára.

Miután elkészültél rázd le az esetleges maradványokat, esetleg pár erőteljesebb fújással is kitessékelheted a fülhallgatód oda nem illó darabjait.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!