imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az aksi lehet a 2018-as iPhone-ok nagy dobása


Míg az elmúlt 10 évben az iPhone-ok minden téren egyre jobbak, gyorsabbak, okosabbak lettek, addig az üzemidő szinte egy fikarcnyit sem változott. Lassan ideje lenne ezt a területet is forradalmasítani…

Okostelefont használni egy kicsit mindig is rizikós dolog, pont az üzemidő miatt. Rá vagyunk szorulva; megszoktuk, hogy mindent ezeken keresztül intézünk; feszültebbé válunk ha nincs nálunk. Egyszóval ezekre a kis vackokra építjük a fél életünket, mégsem lehetünk sosem tökéletesen biztosak benne, hogy egy komolyabb hidegben nem kapcsolnak-e majd ki váratlanul. Vagy, hogy ha véletlenül nem töltötted este, akkor a másnapot vajon kibírja-e. Nagyon oda kell figyelnünk rá, hogy életben tartsuk mindennapi munkatársunk. Tiszta Tamagochi-effektus.

Pedig nem kéne ennek így lennie. Annyit fejlődött már a technológia. Az elmúlt időszakban megduplázódtak a megapixelek és a ppi-k, jöttek nagyobb telefonok, amik egyébként sosem látott vékonyságúak is, kaptunk forradalmi technológiákat és még sorolhatnánk. De egy valami alig változott: még mindig alig bírnak átvészelni egy napot a készülékeink. Pedig mennyi akkumulátorforradalomról lehetett olvasni a hírekben… Aztán nem jött el egy sem.

Na jó, annyit azért kaptunk, hogy kicsit rugalmasabban lehet bánni a telepekkel, azoknak nem kell feltétlen egy tömbben, téglatest alakban elhelyezkedniük. Az iPhoen X-ben például egy két külön részből álló, L-alakban elhelyezett 2 716 mAh-s Li-ion aksi foglal helyet. Ennek köszönhetően kicsit több játéktér maradt a mérnököknek a többi alkatrész pozicionálása terén.

Balra az iPhone X L-alakú, jobbra az iPhone 8 téglatest alakú akkumulátora.

És, hogy miért kezdtünk bele ebbe az egészbe? Azért, mert ha minden igaz jövőre megindulhat a változás szele. A jól ismert Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője most úgy véli, hogy a 2018-as iPhone X utódnak az egyik nagy fejlődése az aksi terén lesz, ami már akár a 3 000 mAh kapacitást karcolgatja majd. Ez pedig alsóhangon is egy 10%-os növekedést jelent.

Nyilván, ez most így első hallásra nem tűnik soknak, pedig bő 2-3 óra extrát jelent a mostani állapotokhoz képest, egyharmad munkanappal kitolva a lehetőségeket. Ami ebben igazán fontos a tendencia: végre úgy tűnik, az Apple elkezdett foglalkozni az akkumulátor kérdéssel. Lehet, hogy ezzel szép lassan véget ér a 10 éves stagnálás időszaka, és az Apple elhoz majd egy olyan forradalmi technológiát az akkumulátoroknál is, mint amilyet hozott legutóbb a biometrikus azonosítás terén a Face ID-val.

Legalábbis az biztos, hogy sokan ugyanennyire, ha nem jobban örülnének neki.

Forrás: 9to5mac

Kuo és barátai mostanában elég sokat szivárogtattak a jövő évi modellekről és fejleményekről. Ezeket a híreket rendszerint egy shuffle posztban írjuk meg, így akit érdekelnek az ilyesmik, erre tovább.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!