imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az alapoktól épül újra az Apple Maps!


Újragondolja saját térkép- és navigációs szolgáltatását az Apple. Ezúttal nem csak egy egyszerű foltozásról van szó, az alapoktól építik újra az Apple Mapst.

Az Apple Maps teljes katasztrófaként indult. Ezt azt hiszem nem is annyira kell kifejtenem, aki használta az első verziókat, az ismeri a kezdeti anomáliákat. Bár az évek során azért egészen használható szolgáltatássá nőtte ki magát, még mindig nem tart ott, ahol tarthatna. Ezt az Apple is belátta és gyökeres változtatásokra készül.

De mégis hogyan? Nos, elsősorban kikukázzák a harmadik féltől szármozó adatok használatát és részben a saját utca pásztázó Lidar autóik által összegyűjtött információkra támaszkodnak, részben pedig a felhasználóktól begyűjtött first-party adatokra. Ezzel az új adatgyűjtő szisztémával megy neki az Apple az iOS 12-nek, és a következő bétában már el is startol San Franciscóban és Észak-Kaliforniában.

Mióta kiadtuk az első verziót 6 évvel ezelőtt nagy erőfeszítéseket tettünk a térkép felgyorsításáért. Amikor elindultunk, akkor még minden az irányokról, a navigációs részről szólt. Arról, hogy a felhasználó hogyan juthat el egyik pontból a másikba. Folyamatos változtatásokat eszközöltünk, több millió új helyet adtunk az adatbázishoz és folyamatosan frissítettük a térképet. […] Új szintre akarjuk emelni ezt az egészet. Azon dolgozunk, amiben hiszünk: megcsinálni a világ legjobb térkép alkalmazását. Ehhez az új lépcsőfokhoz az alapoktól építjük újra az adatbázisunkat. – mondta Eddy Cue, az Apple internetes szolgáltatásokért és szoftverekért felelős alelnöke.

Már csak az a kérdés, hogy lehet-e még nagyot robbantani egy megbízható térképes szolgáltatással és nem túl késő-e mindezt megcsinálni 2018-ban. Én jelenleg is kizárólag az Apple Mapst használom (nagyon keveset navigálok), kíváncsiak vagyunk a folytatásra.

Forrás: TechCrunch

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!