imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az amerikai hatóságok nem értik meg, hogy nem lesz FM rádió az iPhone-okban


Egy dolog egyszer hülyeséget kérdezni, ne adj’ Isten, követelni – a legjobb családokban is megesik. Ha viszont másodszor is megteszed, úgy, hogy előtte szépen elmagyarázták a dolgokat, akkor már reális az esélye, hogy nemcsak a kérdés-követelés volt a hülye, hanem te magad is az vagy. Az FM botrány egyre nevetségesebb irányokban folytatódik.

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy az FCC (Szövetségi Távközlési Bizottság) fontoskodó megmondóembere és elnöke, Ajit Pai egy kis műbalhét csapott az iPhone-ok FM rádiója, pontosabban azok hiányát körül. Hogy a chip mennyi életet menthetne meg az olyan katasztrófahelyzetekben, mint ami most kialakult a Harvey, Irma és Maria hurrikánok nyomán, és hogy az Apple legyen kedves bekapcsolni, stb, stb.

Elsősorban nem azért támadt szekunder szégyene az embernek Pai szavaitól, mert ő annak a bizottságnak a feje, aki minden egyes iPhone-t bevizsgál, így joggal lenne elvárható, hogy tudja:

az iPhone-okban vagy egyáltalán nincs már FM chip, illetve amiben még van, ott azt lehetetlen “bekapcsolni”, akárhogy is szeretné az FCC.

Ennél sokkal kellemetlenebb viszont, hogy Pai pont akkor robbantotta ki a balhét, amikor többen is elkezdték felelősségre vonni az FCC-t, amiért az elég hitványul vizsgázott a krízishelyzetben. Gyanús tehát, hogy az egész sokkal inkább egy kis felelősségáthárítás volt, sem mint valódi aggodalom. Amikor már azt hinné az ember, hogy a különböző amerikai hatóságok és szervezetek ezt a buktát már nem tudják tovább fokozni, az NAB (Műsorszórók Országos Szövetsége) is beállt pofonért a sorba.

Lényegében ugyanazt kérik most, mint mint egy hónapja az FCC, annyival talán megalapozottabban, hogy úgy tűnik, mégis csak ott van az az FM chip az iPhone 8-ban, hiába állította az Apple, hogy nincs. Persze ettől függetlenül az továbbra sincs hozzákötve a működéshez szükséges alkatrészekhez, így lehetetlen használni.

Pedig a NAB még az érveket is egy újabb, személyesebb szintre helyezte. Úgy lehettek vele, hogy ha már Cookot nem érdekli más emberek élete, akkor talán a sajátja jobban fogja, így elkezdték pedzegetni, mennyi hurrikán milyen pusztítást végzett az Apple CEO születési helyén, Alabama államban. Elegáns. Végezetül pedig biztos, ami biztos, még elővették a “meg tudjátok ti azt csinálni, ha szeretnétek” kártyát is, és hevesen mutogattak a rádióképes iPod nanóra.

Kíváncsi vagyok, mikor jönnek majd rá, hogy az Apple csak akkor fog megcsinálni valamit, amit egyébként nem szeretnének, ha az kötelező. Vagy még akkor se. Az ilyen “cselekedjen helyesen Mr. Cook, nyomja meg a kapcsolót, emberéletek múlnak rajta” és a “szülőföldeden ennyi meg ennyi hurrikán pusztított már” érvek valószínűleg annyira nem hatják meg őket.

Forrás: Macrumors

Bár FM rádió valószínűleg soha nem lesz iPhone-ban, azért minden évben bekerül pár szuper funkció, ami miatt megérheti elgondolkodni a váltáson. Ha mindig a legújabb iPhone-t szeretnéd használni, akkor érdemes lehet megfontolni, hogy élsz az iStyle iPhone Green programjával, amivel 0 forint önerőből, 0%-os THM-mel, értékvédelemmel vásárolhatsz új készüléket, amit 12 hónap után visszaviszünk tőled, ha szeretnéd, te pedig viheted az újabbat.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!