imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az amerikai rendőrök a napra nézhetnek, de az iPhone-ra nem


Legalábbis ezt javasolja nekik az igazságügyi szakértésben utazó cég, az Elcomsoft. Az ok prózai: ha letilt a telefon, szinte lehetetlenné válik a bejutás.

A Mothwerboard tudomására jutott információk szerint az Elcomsoft igazságügyi szakértő cég újabban arra okítja a továbbképzéseken a rendőröket, hogy még csak véletlenül se nézzenek rá a lefoglalt Face ID-s iPhone-okra, ha nem akarnak később jóval nagyobb szívásba belebonyolódni.

A javaslatot helytállóságát minden bizonnyal Craig Feredrighi is meg tudná erősíteni, aki az iPhone X bemutatóján szépen besült a Face ID demózása közben. A készülék ugyanis nem volt hajlandó feloldani. Mint kiderült a probléma forrása az volt, hogy a Keynote előkészítése közben a segédek többször is ránéztek a készülére, ami a sikertelen próbálkozások sorát egy letiltással jutalmazta, így csak a jelkód segítségével lehetett belépni.

Pontosan ez az a viselkedése a Face ID-nek, ami miatt a szakértők inkább azt javasolják a rendőröknek, hogy kerüljék tekintetükkel az iPhone-t, mint Perszeusz a gorgókat.

Ami azt illeti, a Touch ID korszakában is hasonló jótanácsokkal szolgáltak, csak akkoriban el tudták intézni a dolgot annyival, hogy ne a Home gombot nyomják meg a kijelző felélesztéséhez, hanem a bekapcsolót.

A rendőrség és az Apple védelmi rendszereinek viszonya hagyományosan elég problémás. Volt ugyebár az FBI vs. Apple ügy; kiderült, hogy a brit rendőrök külön embert tartanak a feloldott készülék nyomogatására, hogy az ne zárjon vissza; és akkor a hetekben újra aktualizálódott fel kell-e oldani/nem kell feloldani jogi kérdéskört még nem is említettük.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!