imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az animéket ünnepli az Apple új reklámja


Nem csak a japán rajzfilmek rajongóinak lehet érdekes az új videó, amely az Apple-termékeket szerepeltető sorozatokból szemezget.

Egy hete sincs, hogy Rian Johnson leleplezése kapcsán utoljára szóba hoztuk a cupertinóiak ügyes termékelhelyezéseit, ám most ismét előkerült a téma, méghozzá ezúttal a rajzfilmek világával kapcsolatban. Az Apple legújabb reklámja ugyanis azon animék előtt tiszteleg, melyekben különféle almás kütyük is feltűntek.

Az Apple japán divíziója által megosztott videó mindössze harminc másodperces, ám a gyors vágásoknak köszönhetően számos népszerű sorozat megjelenik benne: a Sgt. Frog, a Mr. Osomatsu, a New Game!, a Weathering With You, a Birthday Wonderland, valamint a Your Name is.

A reklám a nemrég útjára indított „Behind the Mac”, azaz „A Mac mögött”-kampány részét képezi, amelynek célja, hogy népszerűsítse az Apple számítógépeit a kreatív szakemberek körében. Az animés anyag kifejezetten az alkotói munkával szemezgetőknek szól, egy reddites fordító szerint erről még a videó leírása is tanúskodik:

„Egymás után születnek az új történetek a Mac túloldaláról. Történetek, melyek még nem is léteznek a világban. Talán még tőled is.”

A leírásban szereplő link viszont az Apple japán oldalára vezet, ahol egy rajzolt elemekkel turbózott bemutatót találunk arról, hogy milyen hatékony lehet az iPhone és a Mac párosa az egyetemi életben, illetve minden diák számára.

Ha esetleg megtetszett volna a reklám zenéje, az alkotás a Yoshiho Nakamura nevű előadó műve, s akár az Apple Musicon is belehallgathatsz. Az Apple-nek egyébként nem ez az első “mesés” promóciója, korábban a 2018-as karácsonyi szezont köszöntötték egy Pixar-stílusú rövidfilmmel.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!