imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az App Store 150 MB-os letöltési korlátozásának megkerülése


Nem tudsz 150 MB-nél nagyobb adatcsomagokat letölteni az App Store-ból mobilneted keresztül? Nem a te készülékedben van a hiba, mutatjuk hogyan cselezheted ki ezt az ősi korlátozást!

Létezik egy ősi szabály, amelyet Sir Jonathan Ive és az almás pajtások rendületlenül tartanak. Eredetét senki sem ismeri, értelmetlenségét senki sem vitatja, de a tradíciókkal és elvekkel tűzdelt Apple üzletpolitikája még nem engedett ebből a kínkeserves korlátozásból: még mindig nem ehet 150 MB-nál nagyobb csomagot letölteni az App Store-ból mobilneten keresztül.

Vannak olyan dolgok, amiket tényleg nem értek. 5 évvel ezelőtt ez még egy nagyon is hasznos szabályozásnak tűnt: ha a user véletlenül elfelejtett mobilnetről Wi-Fire váltani, akkor sem szált a sok ezer forintos adatkeret, csak kicsit fájt a figyelmetlenség.

Persze már akkor is belehetett állítani, hogy eleve semmit ne tudjunk letölteni mobilnetről az App Store-ból. De biztos, ami biztos 100 MB-ra korlátozták a mobilnetes letöltést, amivel mondjuk a Facebookot simán, de mondjuk egy több száz megás játékot nem lehetett leszedni az alkalmazás áruházból.

Ezt a korlátozást tavaly 150 MB-ra növelték az Apple-nél, tehát nem feledkeztek meg róla, egyszerűen csak valamilyen érthetetlen okból megtartották. Érdekes, hogy 10-20 MB-tal engedi a rendszer ezt átlépni, eddig nem jöttem rá minek a függvénye.

Csakhogy közben átléptük a 2018-as kilométerkövet, mára pedig már mindhárom mobilszolgáltató kínál elérhető árú korlátlan adatcsomagot, ami sok esetben gyorsabb az otthoni hálózatoknál. A szerkesztőségben is rengeteget szívunk szolgáltatással és mi is néha átnyargalunk inkább mobilnetre, miért ne töltögetnénk az App Store alkalmazásokat ezen keresztül?

Van megoldás

Szerencsére, bár nem nevezném valódi megoldásnak, inkább csak a dolgok megkerülésének. Tehát tegyük fel töltenéd le a kedvenc játékaidat és az App Store feldobja, hogy bocsika, de ez nem fog menni, csatlakozz Wi-Fire és próbáld újra. Ekkor valójában elindul a letöltés, csak 0%-nál megáll. Ezt onnan lehet látni, hogy a Főképernyőre visszaugorva megjelenik az alkalmazás ikonja, tehát nem az történik, mint amikor nem fogadja el a jelszavad és visszadobja a vásárlást.

És egészen addig ott is marad a főképernyőn, amíg nem csatlakozol stabil Wi-Fire vagy le nem törlöd. Vagy ki nem cselezed a rendszert, amit úgy tehetsz meg, hogy egyszerűen csak előredátumozod az iOS-t. A következő lépésekkel csináld:

  1. Lépj be a Beállításokba
  2. Koppints az Általánosra
  3. Majd az Dátum és Idő almenüre
  4. Kapcsold ki az automatikus időt
  5. Állíts be egy jövőbeli időpontot

Láss csodát, a korábban elutasított alkalmazások elkezdenek letöltődni mobilnetről. Ha ezzel megvagy, lépj vissza ugyanide és kapcsold vissza az Automatikus beállítást.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!