imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple 1992 után először jelent meg a CES-en


Ha nem is egy orbitális standdal és új készülékek bemutatásával, de az Apple megszakította a több évtizedes hivatalos távolmaradását a patinás tech rendezvénytől.

A CES – Consumer Electronics Show – immár 52 éve vonzza Las Vegasba a tech rajongókat és a sajtót. A legrégebbi és továbbra is népszerű esemény mára már nem számít igazán kiemelkedőnek a többi hasonló rendezvényhez képest (például: NAB, IBC, stb.), a prímet itt az elmúlt években elsősorban a tévék viszik.

Az Apple utoljára 28 éve állított ki hivatalosan, azóta szakított a CES-sel. Legutóbb például inkább csak egy óriásplakáttal képviselték magukat. Idén úgy tűnik, egy lépéssel tovább mentek: már egy hús vér embert, sőt, egy Apple vezetőt küldtek!

A magyaros nevű Jane Horvath ugyanis az adatvédelemért felelős vezetők kerekasztal beszélgetésének egyik tagja volt. A beszélgetésben mellette Erin Egan (Facebook), Susan Shook (Procter & Gamble) és Rebecca Slaughter (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) vettek részt.

Jane Horvath a CES-en

Horvath a beszélgetés alatt többször hangsúlyozta, hogy az Apple-nél mennyire kiemelt fontosságú a biztonság és az adatok védelme. Azt jelölte meg a vállalat céljaként, hogy a “felhasználó kerüljön a kormány mögé, akinek teljes kontrollja van az adatai felett”.

Arról mesélt, hogy az Apple termékek tervezésében már a legelső fázisokban is csatlakozik a tervező csapathoz egy biztonságra szakosodott mérnök és ügyvéd is, ezzel pedig tényleg azt erősítik, hogy az eszközök minden elemében odafigyelnek a biztonsági szempontokra. Ez számomra teljesen új információ, de cseppet sem meglepő.

Azt is hangsúlyozta, hogy a biztonsági szempontok fontossága a vállalaton belül felülről érkezik: “Tim [Cook] elképesztően elkötelezett a biztonság iránt és ez az egész vállalatot áthatja”.

Arra a kérdésre, hogy a tech vállalatot vajon eleget foglalkoznak-e a biztonság kérdésével, elég határozottan válaszolt:

Szerintem sohasem mondhatjuk hogy eleget teszünk ezen a téren. Mindig többet kéne tennünk. A dolgok változnak, ezért nem mondhatjuk azt jelenleg, hogy megtaláltuk volna a mindenre alkalmas csodaszert.

A CES a hasonló kerekasztal beszélgetések mellett elsősorban terészetesen az új termékek bemutatásáról szól, amit a vállalatok idén dobnak majd a piacra, vagy az utóbbi időben fejlesztettek, és már azt gondolják, hogy a legalább egy demo erejéig megoszthatják a nagyközönséggel.

A Sony például bemutatta a 2020 tavaszán érkező tévé arzenálját. A 48″ és 85″ közötti méretben érkező 4k és 8k kijelzős termékek egyik közös pontja, hogy már a dobozból kivéve is megkapják indulástól az AirPlay 2 és a HomeKit támogatást. Az Apple TV app bekerüléséről viszont egyelőre nem tettek említést.

Az Apple elmúlt évek talán legcsúfosabb kudarca, az AirPower továbbra is mozgatja a mérnökök fantáziáját. Ezúttal a Zagg szellőztette meg, hogy egy olyan töltőn dolgoznak, ami több eszközt is töltene egyidőben, ráadásul tetszőlegesen elhelyezve. Ha összejön, a Mophie márkanév egyik termékeként dobják majd piacra. Állítólag már a kereskedőkkel egyzetetnek és a visszajelzéseket gyűjtik be, szóval még akár össze is jöhet. Nagyot szólna, az biztos. Távtöltés is van a csőben, ám erre még ők is azt mondják, hogy sok évre vagyunk az eszközök méteres távolságből töltésének mindennapi megvalósításától.

Amennyiben újabb, az Apple ökoszisztémáját is érintő érdekes terméket mutatnak be, feltétlen beszámolunk róla az iMagazinon is.

Forrás: 9to5mac, Bloomberg, PR Newswire

Szerinted mennyire hiteles és őszinte az Apple vezetők elköteleződése az adatbiztonság iránt? Összejöhet a működő AirPower egy kisebb mérnökcsapatnak?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!