imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple, a Google és a Tesla megbuktatná Donald Trumpot?


Bombasztikus címmel jelentek meg cikkek egy vállalkozói összejövetelről. Titkos találkozó! Egy szigeten!! Az Apple, a Google és a Tesla együtt buktatná meg Donald Trumpot!!! Valahol érthető, hogy egy ízes összeesküvés-elméletre mindig jobban harapnak (és klikkelnek) az emberek, hisz a valóság leegyszerűsített magyarázatát adja a mindennapok forgatagában megfáradt keményen dolgozó kisembernek. Lásd még: gyíkemberek. Tim Cook, Larry Page és Elon Musk valóban találkozott egy szigeten több republikánus politikussal karöltve, és szinte biztos, hogy Trump is szóba került, de nézzük pontosan, hogy mi történt.

Az American Enterprise Institute egy 1938-ban alapított, konzervatív beállítottságú think tank, ami – többek között – a korlátozott központi kormányzat, az egyéni szabadságjogok, a vállalkozói szabadság és az aktív védelmi- és külpolitika híve. Mint ilyen, inkább a republikánus holdudvar felé gravitálnak, olyannyira, hogy a Bush adminisztráció számos alakja is megtalálható az intézet vezető munkatársai között. Maga az intézet természetesen Washingtonban működik, de minden évben tartanak egy Világfórum nevezetű találkozót, ahol a republikánus holdudvar, politikusok és vezető amerikai vállalatok CEO-i adnak egymásnak randevút. Ezzel az égvilágon semmi gond nincs, hisz maximálisan részét képezi az amerikai politikai és vállalati kultúrának, elvégre miért ne találkoznának azok, akik a politikát és a gazdaságot alakítják? A végtelenül titkos találkozó olyan rettentően titkosra sikerült, hogy úgy a helyszínt, mint a résztvevők névsorát is ismerjük. A helyszín egy privát üdülőhely volt Sea Islanden, Georgia államban. Íme az üdülő:

The-Lodge-at-Sea-Island-in-Georgia

Az üdülő estefelé:

sea-island-georgia-night

A tech-világ részéről állítólag jelen volt többek között Tim Cook, Larry Page, Elon Musk és Sean Parker (Napster, Facebook), ahol vezető republikánus politikusokkal találkoztak, de jelen voltak újságírók, sőt demokrata párti politikusok is. Marx híres mondását parafrazeálva úgy írták le a találkozót, mint amit „Donald Trump kísértete járt be”. Érdekes folyamatok zajlanak az Egyesült Államokban, miközben az ország arra készül, hogy novemberben megválassza az USA 45. elnökét. Mindkét politikai oldalon megfigyelhető egyfajta lázadás a mainstream politikai elit ellen, némi populizmussal megspékelve, ezeknek a képviselői pedig Donald Trump és Bernie Sanders. Félreértés ne essék, a republikánus pártelit utálja és megveti Trumpot, aki a politikát abszolút csak eszköznek tekinti, hisz volt ő már demokrata párti, reform párti, most pedig épp republikánust játszik. Lehet, hogy későn kaptak észbe, hogy bizony a multimilliárdos üzletember-politikus-bohóc lehet, hogy ellopja előlük a showt. Azt tudjuk, hogy Trump  nincs kifejezetten jó véleménnyel az Apple-ről. Az is egészen bizonyos, hogy politikusi részről biztosan szóba került, hogy hogyan lehetne megállítani Trumpot. Az is valószínű, hogy Tim Cook és a többi tech-CEO is szívesebben látna mást az ovális irodában, mint őt. És itt érdemes pontot tenni a mondat végére.

Még egy „izgalmas pontja” volt az estének, amikor újra előkerült az Apple vs. FBI és a titkosítás kérdése. Tom Cotton, Arkansas szenátora – aki 38 évesen jelenleg a legfiatalabb szenátor az USA-ban – állítólag olyan durva hangnemben ment neki Tim Cooknak, hogy megfagyott körülöttük a levegő. Judy Stecker, az American Enterprise Institute szóvivője ennyit mondott az egész eseményről:

Ez a rendezvény magánjellegű, nem sajtó-nyilvános, ezért semmilyen hozzáfűzésünk nincs a résztvevőkkel és az elhangzottakkal kapcsolatban. Ez egy informális találkozó, ahol különböző ideológiai háttérrel rendelkező vezető gondolkodók találkoznak, hogy megvitassák azokat a kihívásokat, amikkel az Egyesült Államoknak és a szabad világnak szembe kell néznie gazdasági, biztonságpolitikai és szociális téren.

Források: Huffington Post via 9to5Mac

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!