imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple a legelismertebb cég a Fortune listáján


Tíz éve zsinórban idén ismét elnyerte a cupertinói cég ezt a címet. A Samsung kiesett még a top 50-ből is, viszont az Amazon már a második helyen áll.

A listát természetesen nem hasraütésszerűen készítette el a Fortune, hanem egy jól bevált metódus alapján. Először is elővették az ezer legnagyobb amerikai céget és ehhez hozzáadták az adatbázisukban szereplő 500, szintúgy legnagyobb globális cégeket. Ezeket a vállalatokat az éves bevételük alapján egy 680 fős listára szűkítették. Végezetül pedig 3800 cégvezetőt, igazgatót és elemzőt vontak be a kutatásba, hogy nevezzék meg a szerintük 10 legelismertebb céget és osztályozzák őket 9 szempont alapján.

apple_iphone

A 9 kritérium kiterjedt arra, hogy például az adott cég mennyire innovatív, milyen az emberek menedzsmentje, a pénzügyi megbízhatóság, a hosszútávú befektetések értéke, a termékek minősége, a globális versenyképesség, az irányítás minősége, a társadalmi felelősség és a társasági eszközök felhasználása.

Ezek alapján érhető, hogy a Samsung például miért szorult ki a top 50-ből, a hibás telefonjaik egyáltalán nem vetettek jó fényt a cég hírnevére és megbízhatóságára. Azzal meg főleg nem, hogy emiatt még az egyik gyáruk is leégett. Meglepő módon a Facebook és a Microsoft holtversenyben ugyan, de csak a 9. helyen áll. Én egy kicsit előrébb tippeltem volna őket, ellenben nem gondoltam volna, hogy a Starbucks egy ilyen listán a harmadik tud lenni.

101731546--sites-default-files-images-101731546-495311853

Az Apple ennél természetesen sokkal fontosabb címeket is elnyert már, például évről évre az almás vállalat a világ legértékesebb cége, Tim Cook pedig tavaly a Time 100 legbefolyásosabb embere közt kapott helyet. Persze számukra ez mit sem számít, az már annál inkább, hogy pénzügyileg is újra a csúcson vannak.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!