imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple a világ legkedveltebb cége


A FutureBrand szokás szerint idén is elkészítette azt a listát, melyben „a világ legkedveltebb cégeit” összesítik. Ugyan tavaly az Apple lecsúszott az első helyről, idén sikerült visszakapaszkodniuk – igaz lehet, hogy csak egy technikai apróság miatt.

A FutureBrand a listához a 100 legnagyobb piaci kapitalizációjával (vagyis a részvények összértékével) rendelkező cégét vizsgálja meg. 17 országban (Egyesült Államok, Kanada, Brazília, Argentína, Mexikó, Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Oroszország, Törökország, Dél-Afrika, Egyesült Arab Emírségek, India, Kína, Thaiföld, Japán és Ausztrália) kérdeznek meg összesen 3000 olyan embert, akik a „tájékozott nyilvánosságot” képviselik. Hogy mit is jelent ez utóbbi? Olyan embereket, akik a top 100 cég közül legalább hétről hallottak már, 21 és 75 év közöttiek, nők és férfiak vegyesen, nem diákok vagy munkanélküliek és vezető beosztásban dolgoznak.

A legkedveltebbek listáján tehát átvette az Apple az első helyet a Google-től. Az azonban érdekes, hogy miért történt ez így: tavaly jelentősen átalakult a Google szervezeti felépítése és az Alphabet egyik leányvállalata lett. Emiatt azonban önállóan túl kicsi ahhoz, hogy bekerüljön a 100 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező cég közé. Az Alphabet elég nagy, de azt mondanunk sem kell, hogy ez a cég nem olyan ismert, és nem is olyan népszerű mint a Google, így csak a 21. helyet sikerült megszereznie.

FutureBrands

Az Apple a legnagyobb pontszámokat az egyéniség, innováció, hitelesség, cél, személyiség és az öröm tengelyén kapta. A megkérdezettek több mint 40%-a szenvedélyesen érzett a céggel kapcsolatban, 30%-uk tekint rá csodálattal. A vállalat jövőjéről is megkérdezték a mintát, mindössze 6%-uk mondta azt, hogy jelenleg az Apple lemarad a konkurenciától, három év távlatában pedig még kevesebben borúlátóak. 72% mondta azt, hogy a cég jelenleg is előrefelé halad, három év múlva pedig még ennél is egy picit többen számítanak erre. Minden második válaszadó szívesen vásárolna az Apple-től (a 100-as lista átlaga 33%), és majdnem ugyanennyien dolgoznának is itt.

FutureBrands

A FutureBrand ezen kívül „jövőmárkákat” is választ (hja, a név kötelez). Ide azon cégek kerülnek, melyek előtt fényes jövő áll a felmérést végző szakemberek szerint, illetve olyan elképzeléseik vannak, melyek fontosak lehetnek a jövő szempontjából. A tavalyi 21-hez képest idén 24 ilyen céget találtak, 9 új belépővel. Az Apple természetesen a 24 között van, akárcsak a Microsoft, a Samsung vagy a Facebook, új belépő többek között az Amazon, a Nike, az IBM vagy akár az Alphabet.

A „legkedveltebb cégek” lista első 10 helyezettje így néz ki 2016-ban:

1. Apple
2. Microsoft
3. Samsung
4. Walt Disney
5. AbbVie
6. Facebook
7. Toyota
8. Amazon
9. Celgene
10. Gilead

Forrás: FutureBrand via 9to5Mac.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!