imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple alapítója autót reklámoz


Az Oscar-díj átadó szünetében veítették először az új Cadillac reklámot, amiben Steve Wozniak, az Apple társalapítója is szerepel, sőt, a boldogsát titkát is megosztja velünk.

Amíg a fél internet azon morfondírozik, vajon lesz-e Apple Car a közeljövőben, és ha igen, elektromos, netán önjáró lesz-e, az Apple társalapítója egy autó reklámfilmjében tűnik fel, bár ez még nem a várva-várt Apple-autó.

A Cadillac új reklámkampánya a bátorság köré épül, és ennek megfelelően videóikban a világ legbátrabb emberei közül mutatnak be néhányat, köztük Steve Wozniakot is, aki Steve Jobs-szal megalapította az Apple-t, és megtervezte az Apple I személyi számítógépet.

Egész életemben meg akartam tanulni, hogyan lehet számítógépeket építeni.

Egy kicsit szokatlan választás Wozniak egy reklámkampányhoz, hiszen bár kétség kívül nagy hatással volt a számítástechnika fejlődésére, különösen szerény személyisege miatt mindig egy kicsit háttérbe szorult, így a széles közönség számára nem feltétlenül ismerős az arca.

Maga a reklámfilm csak néhány másodpercig mutatja Wozniakot, aki egyike a bátorság felvonultatott megtestesítőinek, de a kampányhoz tartozó videósorozatban többek közt az életfilozófiájáról, az Apple I különlegességeiről és a kezdeti motivációjáról is mesél.

A boldogsághoz három dolog kell: étel, barátok és szórakozás.

Elmondja például, hogy miért volt színes az első Apple-logó:

Ezért lett az Apple első logója hatszínű. Senki sem gondolta volna, hogy ezek az olcsó számítógépek meg tudnak jeleníteni színeket, de az Apple miatt a kezdetektől képesek voltak rá.

Wozniak egyébként nem sokára egy új TV műsorral jelentkezik, amiben az Állítólag (Mythbusters) című műsorból ismert Kari Byron segítségével mutatja be a modern technológia vívmányait. A sorozat a Discovery csatornán fog majd futni, de azt egyelőre csak remélhetjük, hogy a hazai csatornán is sugározzák majd.

A mai technológia zavarbaejtő

A Cadillac reklámkampányában Wozniak mellett Njeri Rionge, Richard Linklater, Anne Wojcicki és Jason Wu beszél a sikerről és a bátorságról, a szereplőkkel készült összes videó megtalálható a Cadillac honlapján.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!