imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple állta a bérgyilkosok számláját?


Dr. Dre állítólag bérgyilkosokkal akarta kivonni Suge Knightot a Beats bizniszből, de nem sikerült. A volt üzlettárs most nem csak a pénzét követeli, de súlyosan meg is vádolta a rap mogult.

Történt ugyanis 2014-ben, hogy az Apple felvásárolta a Beats by Dr. Dre brandet 3,4 milliárd dolláért, a cég nevét is viselő társalapító Andre Young pedig 1 milliárdot kapott ebből. Ezzel ő lett a világ leggazdagabb rappere. Egyszerűen is ment volna az üzlet, ha nincs Suge Knight, aki 30%-os részesedést követelt a cégért kapott gázsijából, egy korábbi úgynevezett “lifetime management” szerződésre hivatkozva. Annak idején Dre és Knight egyébként együtt dolgoztak a Death Row Recordsnál, ahol a felperes volt a CEO, és ahol ez a bizonyos szerződés is köttetett.

Beats by dr. Dre termékek egy Apple Store-ban

Az ügyhöz az is hozzátartozik, hogy Knight jelenleg a sitten pihen, ugyanis még tavaly 2 embert elgázolt, amikor azok állítólag az életére akartak törni. Egyikük, Terry Carter, belehalt sérüléseibe. Az eset akkor történt, amikor a vádlott találkozott Dr. Drevel és Ice Cube-bal egy promóciós fotózáson, az éppen akkor készülő Straight Outta Compton című film kapcsán. Állítása szerint tőrbe csalták és megtámadták, ezért hajtott keresztül a támadókon.

Előtte sem volt fenékig tejfel az élete a producernek: egy évvel korábban 7 lövést kapott a 2014-es Video Music Awards közben, de túlélte. A perben szereplő vád alapján mind a két esetben bérgyilkosok próbálták megölni Knightot, akiknek a megbízója Dr. Dre volt. Cle “Bone” Sloan, a gázolásos esetet túlélő úriember a hírek szerint háromszázezer dollárt kapott tőle, de ezt a rendőrség nem erősítette meg, és előrelépés sem történt az ügyben.

(L to R) Dr. Dre (COREY HAWKINS), Ice Cube (O’SHEA JACKSON, JR.) and Eazy-E (JASON MITCHELL) in “Straight Outta Compton”.  Taking us back to where it all began, the film tells the true story of how these cultural rebels—armed only with their lyrics, swagger, bravado and raw talent—stood up to the authorities that meant to keep them down and formed the world’s most dangerous group, N.W.A.

A rosszindulatú híresztelések szerint jó oka lehetett Andrenak, hogy eltegye láb alól Suge-ot. Egyrészt nem akarta kifizetni a cégért kapott összeg harmadát, másrészt az Apple sem szerette volna, hogy Suge Kinght neve is a Beats brandhez kötődjön, így minél előbb abszolválni kívánta a problémát.

Ugyan Dr. Dre nem szólalt meg az ügyben, de a zenész egy képviselője emailben a következő gondolatokat intézte a Fader nevű amerikai portálhoz:

Dre egyszer sem lépett kapcsolatba Knighttal, mióta kilépett a Deat Row Recorsdtól 1996-ban. Reméljük az ügyvédje sok hamis vádat tartogat még.

Egyébként az utóbbi időben a rapper legenda sem ücsörög a babérjain, most például egy, az Apple égisze alatt készülő tévéműsoron dolgozik. Állítólag a hat részes, epizódonként 30 perces sorozat a Vital Signs címet viseli majd, melynek Andre a producere, és szerepel is benne. Hollywoodi értesülések szerint egy valamelyest önéletrajzi szerepet szántak neki a sorozatban. Ezzel beigazolódnának azok a pletykák, miszerint az Apple a jövőben saját tartalmakkal szeretne belépni a médiaiparba.

Az Apple a médiaipar küszöbén

Várjuk az ügy fejleményeit, és nagyon reméljük azért, hogy Dr. Dre tényleg nem az Apple-től kapott pénzt mocskolta be. és próbálta belőle megöletni Suge Knightot. Bár engem személy szerint jobban izgat, hogy az Apple mégis milyen tartalmakat szeretne gyártani, és hogyan tudna előnyt kovácsolni a vállalatnál folyó fejlesztésekből ezen a területen. Esetleg az általuk kínált szolgáltatásokra erősítenének rá ezzel? Reméljük, hamarosan választ kapunk ezekre a kérdésekre is.

Forrás: Cult of Mac és the Fader

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!