imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple Arcade legjobbjai – Harmadik felvonás


Egy hosszabb szünet után, s némileg módosított címmel ugyan, de folytatjuk az Apple Arcade kiemelkedő darabjainak bemutatását.

A cupertinóiak tavaly szeptemberben indított gaming szolgáltatása az elmúlt hónapok során kapott hideget-meleget. Egyesek panaszkodnak, amiért nem érkeznek az általuk várt konzol-szintű játékok, mások lelkesednek a remek casual címekért és a jutányos családi megosztásért. A kínálat közben fokozatosan bővül, jelenleg közel 120 alkotás közül választhatunk, ami már könnyen összezavarhatja az érdeklődőket. Korábban két cikkel próbáltuk segíteni a választást, mai összeállításunkban pedig újabb ajánlásra érdemes darabokat választottunk ki.

LEGO Builder’s Journey

A LEGO történetalapú puzzle-jének igazából csak azt lehet hibaként felróni, hogy iszonyatosan rövid. 1,5-2 óra alatt komótosan is letudható, ami persze kizárólag azért zavaró, mert egy remek játékról van szó. A látvány pont olyan hangulatos, mint a képeken, az építkezős mechanizmus pedig kiválóan sikerült, egyszerűen jó érzés az elemek elhelyezése.  A kurtasága miatt nem mondjuk, hogy csak ezért fizess be az Arcade-re, de ha már ott vagy, semmiképp se hagyd ki.

A LEGO Builder’s Joruney letöltése az App Store-ból (Apple Arcade-előfizetés szükséges)

Assemble With Care

Az ustwo games neve a többségnek bizonyára nem mond sokat, de az általuk készített Monument Valley-re viszont már felkaphatják páran a fejüket. Az Assemble With Care ugyanettől a csapattól érkezett, és simán hozza az előző sikercímük minőségét. A történet szerint egy otthonról meglógott kalandvágyó lányt alakítunk, aki egy mediterrán kisvárosba érkezve megismerkedik a helyiekkel, miközben megjavít nekik ezt-azt. A bütykölhető tárgyak között olyanok sorakoznak, mint az analóg kamera, a kézi játékkonzol, vagy a zenedoboz, szóval retró hangulatban nincs hiány, a sztorihoz pedig még szinkront is kapunk.

Az Assemble With Care letöltése az App Store-ból (Apple Arcade-előfizetés szükséges)

Patterned

A Patterned számomra meglepő élmény volt, mert kicsit sem rajongok a szimpla kirakósokért, de ez teljesen magával ragadott. A játékmenet nagyon egyszerű: több nemzet művészei által készített, ismétlődő mintákra épülő alkotások fekete-fehér változatait kell színes részletekkel kipótolnunk, amíg fel nem tárulnak előttünk valódi, káprázatos mivoltukban. A csodás festményeket remek zene kíséri, az elképesztő mennyiségű kép között pedig egy magyar hölgy munkái is feltűnnek.

A Patterned letöltése az App Store-ból (Apple Arcade-előfizetés szükséges)

The Bradwell Conspiracy

A Bradwell Conspiracy visszafogott tempójú 3D-s kaland, ahol egy sci-fi elemekkel teletömött rejtélyt kell felgöngyölítenünk. A játék során egy titkos kutatólabor minden zegzugát bejárjuk, miközben fotók segítségével kommunikálunk egy ismeretlen hölggyel, aki az utunkat egyengeti. A BC-ben nem nehéz felfedezni azt a hódolatot, amit a készítők a Portal iránt éreznek, de ettől még élvezetes darab, főleg kontrollerrel nyújt kerek élményt. A játék ráadásul a PC/XBOX/PS4 hármasára is megjelent, így ha nem győzött meg az Arcade, akkor a megszokott platformokon is kipróbálhatod.

A Bradwell Conspiracy letöltése az App Store-ból (Apple Arcade-előfizetés szükséges)

Sneaky Sasquatch

A Sneaky Sasquatch ugyan első pillantásra egy 15-20 éves Flash-játékra emlékeztet, de ne tévesszen meg a szimpla látvány, mert egy igazán szórakoztató és tartalmas alkotással van dolgunk. Lényegében egy hatalmas, szabadon bejárható parkban kell küldetéseket teljesítenünk, melyek az egyszerű étellopástól az álruhás betörésen át a golfkocsis versenyig változatos kihívások elé állítanak minket. A játék a fórumokon is sok rajongót szerzett, akik előszeretettel hasonlítják a GTA-hoz, ami nem is olyan nagy hülyeség, mint ahogy azt a promók alapján gondolnánk.

A Sneaky Sasquatch letöltése az App Store-ból (Apple Arcade-előfizetés szükséges)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!