imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple Arcade remekei – Második felvonás


Folytatódik az Apple Arcade legjobb címeit bemutató sorozatunk, ezúttal a logikai, a stratégiai, valamint a szerepjátékok kedvelői dörzsölhetik tenyerüket.

Az Arcade-el kínált többtucatnyi új játékot tesztelgetni meglehetősen időigényes tevékenység, így a jobban sikerült darabok kiemelésével megpróbálunk segíteni azokon, akik megspórolnának néhány felesleges kört. Ha az előző ajánlónkból semmi sem volt kedvedre való, vagy ha netán máris végeztél mindegyikkel, itt is van az újabb válogatásunk.

Cat Quest II

Valamiért mélységesen taszít minden macskás témájú termék, legyen az kézzelfogható, vagy virtuális. Éppen ezért napokig halasztgattam a sok helyen ajánlott Cat Quest II tesztjét, ami óriási hiba volt. A nyílt világú szerepjáték ugyanis mindent felvonultat, amiért a műfajt szeretjük: kalandos küldetéseket, tápolható karaktereket, epikus történetet. Az egyetlen furcsasága, hogy a szokásos orkok + tündék helyett itt kutyák és macskák adják az alaphangot. Az igényes rajzok és a stabil 60 FPS miatt a grafika rettentő jól mutat, kicsit sem zavaró a 3D hiánya. A páros élmények rajongóinak jó hír, hogy akár egy barátunkkal vállvetve is átküzdhetjük magunkat az ellenségek hordáin.

Outlanders

Az Outlanders egy városépítős stratégia, ahol a hangsúly az erőforrásaink hatékony menedzselésén van. A játék küldetések sorozatából áll, melyekben eltérő helyzetű közösségeket állítunk növekedési pályára, méghozzá valamilyen meghatározott céllal (pl. gyárts le X terméket Y idő alatt). A követelmények teljesítéséhez figyelembe kell vennünk a napszakok változását, munkára fogható telepeseink életkörülményeit, valamint az adott pályán található alapanyagok elhelyezkedését és mennyiségét. A játék kifejezetten nyugodt tempójú, ingyenes rokonaival ellentétben nem stresszel a haladást akadályozó trükkökkel (pl. időzítők, napokig tartó építkezések) sem. Az egyetlen hibája, hogy optimalizálhatnák jobban is, mert egy kissé megizzasztja a telefont.

Where Cards Fall

A Where Cards Fall az Apple Arcade egyik legmutatósabb játéka, amely már a tavaszi bemutatón is előkerült. A művészi kirakós egy fiú felnőtté válását meséli el, méghozzá úgy, hogy minden küldetés végén bepillantást enged a főszereplő emlékeibe. E jelenetek többnyire olyan helyzeteket ábrázolnak (veszekedés egy baráttal, közös videójátékozás, stb.), melyeket mindannyian átéltünk már, így a főhősön keresztül saját utazásunknak is szemtanújává válunk. A Where Cards Fall egy csodás tanulmány a múltba révedésről, egyébként pedig logikai feladványok sorozata, ahol a megoldáshoz kártyapaklikat kell a helyes sorrendben tologatnunk. A kihívások nehézségét pont az egészséges szintre lőtték be a fejlesztők, de ha elakadnánk, akkor a tippek használatával könnyen átlendülhetünk az akadályokon.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!