imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple az 5. legnagyobb PC-gyártó


Az előző negyedévben érte el történetének legjobb eredményét a Mac az IDC piackutató cég adatai alapján. Világszinten az Apple lett az 5. legnagyobb PC-gyártó, ami a cég történetének eddigi legjobb eredménye. Az Egyesült Államokban pedig változatlan a helyzet: ott a dobogó legalsó fokán áll a Mac-gyártó.

A harmadik negyedévben közel 5 millió Mac-et adtak el világszerte, ez éves szinten 8,9%-os növekedést jelent. A lista első öt helyezett mindegyike nőtt egyébként, a legtöbbet az Apple-t megelőző, negyedik helyen álló Acer, 11,4%-kal. Az 5. helyen egyébként az ASUS-t váltotta az Apple, vagyis a tajvani cég hosszú idő után beesett az „egyéb” kategóriába. Az első három helyezett között mondhatni a hagyományos nagy gyártók találhatók, az alábbi sorrendben: Lenovo, HP és Dell. Az elemzők szerint:

Az Apple átvette az 5. helyezést a nemzetközi fronton, kicsit megelőzve az ASUS-t. A cég stabil növekedése és a közelmúlt árcsökkenései javítottak a cég eredményein az érett piacokon, így sikerült a többi szereplőnél nagyobb növekedést elérniük.

Adatok forrása: IDC.
Adatok forrása: IDC.

Az Egyesült Államokban a helyzet változatlan, továbbra is a harmadik helyen áll az Apple ha az összes PC-gyártót nézzük az eladott darabszámok alapján. A harmadik negyedévben 2,26 millió Macet értékesítettek hazai pályán, ez az előző év azonos időszakához képest 9,3%-os növekedést jelent. Ami egyébként nem is nagy szám, ha a Dell egészen durva, 19,7%-os YoY növekedését nézzük, mellyel a második helyen szerepelnek összesített darabszám alapján.

Adatok forrása: IDC.
Adatok forrása: IDC.

Világszinten egyébként 78,5 millió PC-t értékesítettek a gyártók ebben az időszakban, ami 1,7%-os csökkenést jelent a tavalyi évhez képest. Az Egyesült Államokban azonban 4,3%-kal nőtt az eladott számítógépek száma. A csökkenés akár a tabletek, okostelefonok és „phabletek” térnyerésének is köszönhető, ezek rendkívül népszerűek az ázsiai piacokon.

Apple Store

A fenti számok egyelőre csak becslések egyébként, hivatalos negyedéves adatokat még nem közöltek a cégek. Az Apple–ASUS verseny elég kiélezett, ugyanis a Gartner piackutató cég pont fordított sorrendet állított fel: ott az ASUS végzett az 5. helyen picit megelőzve az Apple-t az előzetes várakozások alapján. Konkrét számokat valószínűleg majd a cégek negyedéves pénzügyi jelentései után tudunk, ezt az Apple október 20-án közli majd.

Forrás: MacRumors. Képek: Apple.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!