imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Steve Jobs és az Apple

Az Apple az innováció királya?


Egy, a Price Waterhouse tanulmánya szerint, elméletileg az Apple jelenleg a világ leginnovatívabb cége

Mi több, már 6 éve az. Furcsa egy kicsit ezt most leírni, miután kapott a cupertinói cég hideget-meleget az elmúlt időszakban. Kezdődött az új MacBook Próval, amibe még nincsenek Kaby Lake processzorok, aztán folytatódott azzal, hogy miért nincs 32 GB rammal ellátott modell. Voltak, akik a Touch Bar miatt méltatlankodtak, és akadtak olyanok is, akik szerették volna, ha az Apple saját monitorokat gyárt. Persze a Thunderbolt 3-as USB-C portok is jól megkapták a magukét.

Ez lenne a nagy ökoszisztéma? Még a telefonomat sem tudom összekötni a gépemmel…

– jegyezte meg néhány olvasónk.

MacBook

Emellett még nem is érkezett új iMac és új Mac Pro sem, MacBook Air pedig már biztos, hogy nem fog. Ezzel azt hiszem, végleg betelt egyeseknél az a bizonyos pohár.

Nos, innováció. Ez az a szó, amit annyiszor emlegettünk Steve Jobs vezetése alatt és, ami sokak szerint is egyre kevésbé jellemző a cégre. Tény, hogy volt egy-két igen hajmeresztő megoldása az Apple-nek. Nálam a Magic Mouse 2 töltő csatlakozójának elhelyezése volt az, amit már nem tudtam értelmezni. A Smart Battery Case-ről már nem is beszélve. Ezek amolyan kis szürke foltjai a cégnek, amikre vélhetően maga Jony Ive se büszke.

Apple Smart Battery Case

Érdekességképpen utána néztem, hogyan értelmezi az internet tudástára az innovációt. Ami számomra új információ volt, hogy 4 féle innovációról beszélhetünk, bár nyilván számunkra a termék-innováció a legfontosabb. A meghatározások közül ez volt az, amit több helyen is megtaláltam:

“A termék-innováció olyan áru vagy szolgáltatás bevezetése, amely – annak tulajdonságai és rendeltetése vonatkozásában – új, vagy jelentősen megújított. Ez magában foglalja a fejlesztésre vonatkozó részletes műszaki leírásokat, az összetevőket és anyagokat, a beépített szoftvert, a felhasználóbarát jelleget, vagy más funkcionális tulajdonságokat.”

Aztán végiggondoltam az Apple termékeit és hogy mik tartozhatnak ide. Elsőként a Touch ID jutott eszembe, aztán a Force Touch, majd végül a Touch Bar. Ez az a 3 dolog, ami valóban olyan tulajdonságai a termékeknek, ami egyedülálló és hasznos újítás.

Touch Barban az innováció?

Persze nem lehet minden tökéletes, de lehet rá törekedni és ebben verhetetlen az Apple. A számok is ezt mutatják. A fent említett 2016 Global Innovation 1000 névre keresztelt tanulmány szerint az elmúlt 6 évben az Apple költött a legtöbbet kutatás fejlesztés (R&D). A tavalyi évben egészen pontosan 8,1 milliárd dollárt, ami túltesz a Google és a Samsung költségvetésén is.

Az is fontos szempont, hogy valószínűleg az Apple szerezte ebből is a legtöbb bevételt. Vagy fogja, hiszen nem sok esély van rá, hogy 8 milliárdból reszelgette Johny az új MacBook Prót. Valamire készülne az Apple?

Apple Car?

Köztudott, hogy idén fogják megnyitni Japánban az egyik új R&D központot. Elképzelhető, hogy mesterséges intelligencia vagy kiterjesztett valóság fejlesztésekre ment el a pénz; az is lehet, hogy valami másra. Ha pedig ezzel durrantana valami nagyot az Apple, akkor jogosan ők lehetnének az innováció királyai. Autó? Okos otthon? Ki tudja…

Forrás: Apple World Today

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!