imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple bejelentette a WWDC 2017 időpontját!


Meglehetősen korán érkezett idén a hír: az Apple rendes éves fejlesztői konferenciája, a WWDC 2017-ben június 5. és június 9. között kerül megrendezésre San Joséban. Miért fontos nekünk ez? Mert hagyományosan a nyitóelőadáson leplezik le az új iOS-t, macOS-t és watchOS-t is.

Az Apple a cég weboldalán hozta nyilvánosságra az idei WWDC időpontját és helyszínét – ez utóbbi eltér az elmúlt évek hagyományaitól, ugyanis 2002 óta először ismét San Joséban gyűlnek össze a fejlesztők a világ minden pontjáról, vagyis közel másfél évtized után búcsút intenek San Franciscónak és a Moscone Centernek.

WWDC 16, még San Franciscóban.
WWDC 16, még San Franciscóban.

Ugyan a konferencia elsősorban a fejlesztőknek szól, a nyitóelőadást rengetegen szokták követni, hiszen rendszerint itt leplezi le az Apple a legújabb operációs rendszereit. Várhatóan 2017-ben sem lesz másként, vagyis június 5-én pillanthatjuk meg először az iOS 11-et, a macOS 10.13-at, valamint az új watchOS-t és tvOS-t is. Emellett azért némi meglepetés is szokott érkezni, hardvereket azonban az elmúlt években nem nagyon mutattak be.

A régi-új helyszín a McEnery Convention Center lesz, amely mindössze néhány percre található az Apple új cupertinói főhadiszállásától. Ahogy mindig, most is több mint 1000 Apple-mérnök tartózkodik majd a konferencia-központban, ahol nagyjából 5000 látogatónak tartanak előadásokat. A városvezetés is kiveszi a részét az eseményből, a bejelentés szerint különleges programokkal várják a résztvevőket.

WWDC 17

És hogy miért pont ide szervezik idén, és miért jelentették be hónapokkal a megszokottnál korábban az időpontot? John Grubernek alkalma nyílt beszélgetni egy kicsit erről Phil Schillerrel, aki elmondta, hogy ezzel a két lépéssel a fejlesztőknek szeretnének kedvezni. Először is, sokkal egyszerűbb megszervezni az utazást, ha időben értesülnek az időpontról, másrészt sokkal olcsóbb is a város San Franciscóhoz képest például a szálláshelyek szempontjából.

A bejelentéssel kapcsolatban a város polgármestere, Sam Liccardo az alábbiakat nyilatkozta:

Nagyon örülünk az Apple döntésének, miszerint a WWDC 2017-et a Szilícium-völgy szívében, a legelső WWDC helyszínén, San Joséban rendezik meg. Az Apple-lel együttműködve egészen különleges élményeket szeretnénk biztosítani a várost meglátogató több ezer résztvevőnek. Az egész város szeretettel várja az Apple fejlesztőit, partnereit és rajongóit Jan José belvárosába, ahol az Apple leplezi a cég legújabb fejlesztéseit.

A jegyek ára 1599 dollár lesz, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is „megnyerni” lehet a őket – vagyis pontosabban a jegyvásárlás lehetőségét. A regisztráció itthoni idő szerint március 27-én 19 órakor kezdődik, és mondanunk sem kell, feltétele az, hogy már most részt vegyünk az Apple fejlesztői programjában. Ha az elmúlt évekhez hasonlóan élőben közvetítik a nyitóelőadást – márpedig miért ne tennének így –, akkor természetesen mi is élőben kommentáljuk majd az eseményeket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!