imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Az Apple bemutatta a 7. generációs iPadet


Ma este első eszközként az iPad generáció legújabb tagját mutatták be, természetesen a már korábban beharangozott iPadOS-szel együtt. 

Mint azt már sokszor elmondták, az iPadekkel szeretnék elmosni a laptopok és a tabletek közötti határokat, a hetedik generációs iPad pedig tökéletesen hozza ezt. Egy iPad legfontosabb eleme a kijelző, nem véletlenül változtattak a méretén az előző modellhez képest.

A 9,7″-es kijelzőt 10,2″-es Retinára cserélték, a pixelek száma pedig 3,5 millióra nőtt, ami nagyjából 3x annyi, mint egy átlag laptopban. Nem csupán a kijelző minősége javult, a betekintési szöget is javították.

iPadOS

A határok elmosásának legfontosabb eleme természetesen az iPadOS, melyet ezzel a termékkel mutattak be. Bár sok mindent tudunk az új operációs rendszerről, hisz több béta is érkezett már, mostantól azoknak sem kell tovább várniuk, akik nem kedvelik a béta-verziós OS-eket. Az új multitasking lehetőségeket, a kifejezetten iPadOS-re tervezett appokat, a menő floating billentyűzetet pedig az A10 Fusion chip szolgálja majd ki.

Bár az eddigi iPaddel sem volt gond teljesítményben, az A10 Fusion valószínűleg sokkal összehangoltabban, gördülékenyebben fut majd az iPadOS-szel. Nem véletlenül hangoztatták, hogy akár 2-szer olyan gyors lehet, mint egy laptop. Az akkuidőben is szinte biztosan javul majd, ráadásul az iPadOS is kap Dark Mode-ot, ami szintén komolyat dob majd a rendelkezésre álló használati időn.

Természetesen megkapta a már szokásosnak mondható Apple Pencil támogatást, illetve ide is megérkezett a Smart Keyboard, továbbá megmaradt a Touch ID és a home button. Maradt a 8 MP-es kamera is, illetve szinte biztosan a Lighting csatlakozó is. Egy plusz azonban, hogy az új iPad háza immár 100% újrafelhasznált alumíniumból készül, mely természetesen nagy lépés, a mai környezetszennyező világban.

A hetedik generációs iPad előrendelését az USA-ban már el is indították, az első kiszállítás pedig szeptember 30-án történik majd, az árcímke pedig egészen arányos 329 dollárra kerekedett.

Hamarosan jövünk a részletes specifikációval, addig is, nektek hogy tetszik, vennétek?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!