imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple bemutatta az iPhone SE-t!


Eljött a nagy nap, amire sokan régóta vártak, és gyakorlatilag egy ideje egészen biztosan lehetett tudni: az Apple a „Let us loop you in” nevezetű eseményen bemutatta az új 4″-es iPhone-t, melyet iPhone SE névre kereszteltek.

A mai esemény egy 40 másodperces videóval kezdődött, melyben emlékeztettek, hogy az Apple idén április 1-jén lesz 40 éves. Ezután az aprócska színpadra lépett Tim Cook, aki röviden vázolta az Apple vs. FBI ügyet a közönségnek, majd következett Lisa Jackson, aki az Apple környezettudatosságért felelős alelnöke, és a cég ezzel kapcsolatos elképzeléseit és eredményeit ismertette: például, világszerte 23 országban 100%-ban megújuló energiaforrásokból üzemelnek – köztük Magyarországon is.

iPhone SE

Az iPhone-t szétszerelő Liam robot videója, és Jeff Williams ResearchKittel és az új CareKittel kapcsolatos prezentációja után ismét Tim Cook lépett a színpadra, hogy arról beszéljen, ami miatt összegyűltek az emberek az Infinite Loop 4-ben: termékekről. Gyorsan lezongorázták az új Apple Watch-szíjakat és a tvOS újdonságait, aztán Tim nem kertelt, elmondta, hogy új iPhone-ról lesz szó, amihez Greg Joswiak érkezett a színpadra.

2015-ben 30 millió 4″-es iPhone-t adtak el, így nem véletlen, hogy ezen a fronton is újít az Apple. Az új modell a várakozásoknak megfelelően az iPhone SE nevet kapta. Elérhető lesz rozéarany színben is, a széle matt lett az eddigi fényes helyett, a logó pedig ugyanúgy acélból készül, mint az iPhone 6s esetében is. A belső is a nagyobb iPhone-okra hasonlít: A9 processzor M9 koprocesszorral, vagyis kétszer, illetve grafikus teljesítményben háromszor gyorsabb az iPhone 5s-nél.

iPhone SE

A kamera is a nagy testvérből érkezett: ugyanúgy 12 megapixeles, illetve támogatja a Live Photos funkciót és 4K videókat is rögzíthetünk vele. Emellett NFC chipet is kapott, vagyis támogatja az Apple Pay-t (már ahol), illetve gyorsabb Wi-Fi, Bluetooth 4.2 és több LTE-sáv került bele.

Az árak itthon így alakulnak: 16 GB – 158 900 Ft, 64 GB – 198 900 Ft. Magyarországon március 29-től rendelhető!

Az Apple így foglalja össze az új kicsi iPhone-t:

Bemutatjuk eddigi legerősebb 4 hüvelykes telefonunkat, az iPhone SE-t. A telefon megalkotásához alapjaiban újítottuk meg egyik legkedveltebb dizájnunkat. Az A9 chip megegyezik az iPhone 6s-be épített fejlett processzorral. A 12 megapixeles kamera elképesztően szép fotókat és 4K-s videókat készít, a Live Photos funkció pedig életre kelti fényképeidet. Mindez együtt: egy iPhone, mely kicsi, de a tudása a nagyoké.

iPhone SE

Ez lett tehát az új iPhone SE! Ezután az iOS 9.3-ról beszéltek, ami mostantól letölthető, erről egy külön cikkben írunk majd.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!