imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple bemutatta az új iPad modelleket


A mai bemutatót természetesen szokás szerint Tim Cook nyitotta meg. Az előadás elején főleg az iOS 8-ról beszélt Craig Federighi, illetve bejelentették az iOS 8 következő verzióját, az iOS 8.1-et. Ezután az OS X Yosemite-ről esett pár szó, majd – viszonylag lassan – elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amit talán a legtöbben vártak ma: bemutatkoztak az új iPadek!

Az iPad Air 2 a világ legvékonyabb táblagépe lett, még 18%-kal vékonyabb, mint az elődje. Annyira vékony, hogy ha kettőt teszünk egymásra, akkor is vékonyabb, mint az első iPad: mindössze 6,1 milliméter. A vékonyságot többek között azzal érték el, hogy mostantól az iPadnél is közvetlenül az üveglapra laminálják a kijelzőt, vagyis az üveg és az LCD közötti rés eltűnik. Ennek köszönhetően a kijelző 56%-kal kevésbé is tükröződik.

iPad Air 2

A belsejébe az A8 processzor még gyorsabb változata került: az Apple A8X. 40%-kal gyorsabb az elődjénél, a grafikai teljesítmény pedig 2,5x nagyobb mint az iPad Air esetében. Ez azt jelenti, hogy 180x gyorsabb az első iPadnél. Durva számok ezek. Az akkumulátoridő természetesen most sem csökkent, továbbra is akár 10 órán keresztül használhatjuk majd töltés nélkül az iPadünket. Megkapta az iPhone 6-ban debütált M8 mozgáskövető koprocesszort is.

A kamera is átesett egy kis fejlesztésen, 8 megapixeles érzékelővel és f2,4es rekesszel. Természetesen Full-HD videókat rögzít. Az igazi nagy dobás azonban az A8X processzor képfeldolgozó képessége, ami Phil Schiller szerint táblagéptől eddig soha nem látott minőségű fotókat eredményez. Ennek köszönhetjük azt is, hogy most először sorozatfelvételeket és time-lapse videókat is készíthetünk az iPad Air 2-vel. Az új FaceTime kamera segítségével pedig már HDR-szelfiket is lőhetünk magunkról. Megkapta a legújabb és leggyorsabb 802.11ac Wi-Fi szabványt, és akár 150 megabites letöltési sebességre képes LTE-hálózaton.

iPad Air 2

És, ahogy számíthattunk rá, Touch ID ujjlenyomat-olvasó is került az iPad Air 2-be. Ezt az iPhone 5s-ben már megszokott módon használhatjuk, sőt, az iOS 8 segítségével sokkal-sokkal több funkció is elérhető lesz a Touch ID-val. Az iPad Air 2-ben az Apple Pay csak online lesz használható az Egyesült Államokban, vagyis NFC-chip nem került az új nagyobb Apple táblagépbe.

Majdnem elfelejtettem: mostantól három színből választhatunk, asztroszürkéből, ezüstből, és először az iPad történetében aranyból. A kapacitások az iPhone 6-hoz hasonlóan alakulnak, vagyis 16 GB, 64 GB és 128 GB a választható kapacitások. Az iPad miniről nem sok szó esett, de természetesen bemutatkozott az iPad mini 3 is, ugyanúgy három színben mint a nagytestvére, és ugyanúgy beépítették a Touch ID-t is.

iPad mini 3
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!