imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple betartja szavát: készül az új Mac Pro


Cupertino tett egy ígéretet a professzionális felhasználóinak még áprilisban. Megfogadták, hogy eljön majd a 2013 óta érdemben nem frissített Mac Pro utódja, amely minden várakozást felül fog múlni és moduláris lesz. Most az iMac Pro rajta mellett újra megemlékeztek erről az ígéretről.

Az Apple jól ráérzett a közhangulatra tavasszal. Egyre többen borultak ki, mert úgy érezték, a professzionális felhasználóknak nincs már tovább maradása az ökoszisztémán belül, az Apple egyszerűen elfelejtette őket. Mit volt mit tenni, a vállalatnak bele kellett állnia a helyzetbe, hogy megtarthassák az épp távozni készülő tábor egy részét.

Őszintén beszélni kezdtek a hibákról, amiket elkövettek, és elárulták a tervet, hogy hogyan fogják ezt jóvá tenni a jövőben. Beismerték, hogy a Mac Pro koncepciója alapjaiban véve hibás. Nem azért, mert rosszul tervezték volna meg, hiszen egy mérnöki mesterműről van szó, hanem azért, mert a világ és a technológia más irányba ment.

A Mac Pro gyártása az Egyesült Államokban.

A Mac Pro papíron úgy lett volna bővíthető, korszerűsíthető, hogy külső Thunderboltos eszközöket, perifériákat köthettek volna hozzá a felhasználók. Ebből, mint tudjuk, nem lett semmi igazából. Emellett ott van még az egyik főkomponens, a videókártya. Akkoriban az Apple úgy hitte, az lesz a jövő, hogy 2 kisebb teljesítményű videókártya van egy-egy erőgépben, majd amikor igazán kell a vas, akkor ezek párhuzamosan, egymással együttműködve hozzák majd a szükségek teljesítményt. A fejlődés viszont úgy alakult, hogy egy nagy GPU lát el minden feladatot.

És akkor a tökéletes dizájn hátulütőjéről még nem is beszéltünk. Egyrészt egy ilyen szorosan összerakott gépben nagyon nehéz cserélgetni az alkatrészeket. Másrészt, ahogy Craig Federighi is elismerte: hőgazdálkodási szempontból nem a legelőnyösebb a “trashcan” kialakítás. Jöhet tehát az újratervezés, a moduláris dizájn és a korszerű hardver. Na meg egy megújult stratégiai is a professzionális termékvonalon.

Egy koncepciókép a következő Mac Próról.

Ez volt tavasszal, viszont azóta semmi hír a belebegtetett dicső jövőről. Na jó, ha úgy nézzük, akkor ennek az új felfogásnak lehet az első tagja, és mintegy alappillére is az iMac Pro, ami bizony tényleg brutálisra sikerült, és még úgy is leesett tőle az állunk, hogy tudtuk, egy fél panellakás árába fog kerülni. De ez még mindig nem a Mac Pro, az mikor jön?

Ezt továbbra sem tudjuk, viszont az iMac Pro mellett kiadott sajtóközleményben egy teljes bekezdést szenteltek annak, hogy megerősítsék: nem felejtették el, amit ígértek, és már javában zajlanak a munkálatok.

Mellékesen az új iMac Pro mellé: az Apple már dolgozik egy teljesen újratervezett, következő generációs Mac Pro architektúrán, azoknak a professzionális felhasználók számára, akiknek a legnagyobb teljesítményre van szükségük, moduláris, bővíthető dizájnnal, és egy szintén új, high-end pró kijelzővel.

Ami új adalék lehet ebben, hogy a “legnagyobb teljesítmény” kifejezésből ítélve leképzelhető, hogy a Mac Pro még a most bemutatott legizmosabb iMac Prónál is erősebb lesz. Tekintve, hogy utóbbi kimaxolva 18 magos, 2,3GHz-es, Intel Xeon W-class processzorral, 128GB ECC RAM-mal, AMD Radeon Pro Vega 64 videókártyával, na meg 4 terabájt SSD-vel érkezik, elég ütős specifikációkra érdemes számítani.

Mondjuk, ami engem személy szerint a legjobban izgat, az a kijelző, amivel kapcsolatban szintén van egy kis bepótlandó restanciája az Apple-nek…

Forrás: Macrumors

A nagy várakozáshoz mutatunk pár koncepcióképet, hogy legyen mivel elütnöd az időd amíg az Apple összerakja a gépet.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!