imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple bevásárol arcfelismerésből


Alig röppent fel a hír, hogy a megszokott ujjlenyomat-olvasó mellett/helyett a következő iPhone-ban arcfelismeréses azonosításra is lehetőség lesz, máris kapjuk a megerősítést. Most egy izraeli strartupot vásárolhat fel Cupertino, hogy fejlesszen a technológián.

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja a kutatás-fejlesztés felpörgetésének, ha megveszed a kapcsolódó kis cégeket, és integrálod a tudásukat. Az Apple-től sem áll távol ez a megoldás, eddig is rengeteg startupot vásároltak már fel, amiknek a munkássága később a termékekben is visszaköszönt, gondoljunk csak például a Sirire. Most egy újabb felvásárlás híre röppent fel a Calcalist pénzügyi elemzőcégtől, miszerint a következő beruházás a RealFace lehet.

Túlságosan azért nem lennénk meglepve, hiszen a RealFace történetesen pont azzal az arcfelismeréssel foglalkozik, amit már pár hete úgy rebesgetnek, mint a következő iPhone egyik újítása. Az, hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga, én speciel nem voltam túlságosan elragadtatva, amikor először hallottam a pletykát.

Adi Eckhouse Barzilai, az egyik alapító.
Adi Eckhouse Barzilai, az egyik alapító.

A kis izraeli startup meglehetősen újnak számít a piacon, 2014-ben alapította Adi Eckhouse Barzilai és Aviv Mader. Ennek ellenére már millió dolláros nagyságrendre tehető a mindössze 10 embert foglalkoztató cég értéke, bár pontos részleteket az anyagiakról szokás szerint nem kaptunk. A hírt még egyik fél sem erősítette meg, de a RealFace honlapja már elérhetetlenné vált, ami megszokott első lépés az Apple-felvásárlások után.

A kérdés már csak az, vajon hol tervezi kamatoztatni a frissen szerzett tudását az Apple. Adja magát a lehetőség, hogy a biometrikus azonosításban, ugyanakkor nem csak ez volt a RealFace profilja. Pickeez névre keresztelt iPhone alkalmazásuk mesterséges intelligenciát is felhasználó arcfelismerő-algoritmussal választotta ki a felhasználó képei közül legjobbat közösségi média szerte. Ez pedig sokkal jobban egybevág az iOS 10 Fotók alkalmazásában bemutatott új funkcióval, amivel az arcfelismerésnek köszönhetően konkrét személyekre is rákereshetünk a képeink közül.

Az elérhetetlen website ellenére a promóciós anyagok megmaradtak az interneten. Ezekből viszont nagyon úgy tűnik, hogy komolyan foglalkoztak a technológia beléptetéshez használható vonatkozásaival is. Persze nem kizárható az sem, hogy mindkét területen hasznosítja majd az Apple a RealFace tapasztalatait. Mi csak jól járnánk vele.

Forrás: 9to5mac és Macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!