imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple billió dolláros zuhanása


Pár héttel ezelőtt még ők voltak az első és egyetlen 1 000 milliárd dollárnál is nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező cége, ma már a Microsoft is beelőzte őket.

Nyár vége felé számoltunk be róla, hogy az Apple végre átlépte azt a többé éve várt billió dolláros álomhatárt. Ezzel ők váltak az első – najó, csak majdnem első – olyan vállalattá, aminek tőzsdén lévő részvényeinek összértéke meghaladta az 1 000 milliárd dollárt. Öröm és boldogság, a befektetők piruettet jártak, Tim Cook életében előszőr benyomott a pezsgőtől, Jony Ive pedig vonalzó nélkül rajzolt meg egy vonalat a féktelen ünneplésben.

De, ahogy a mondás tartja, magas lóról lehet nagyot esni. Nem sokkal azután, hogy az egyébként ismételten rekordokat hozó negyedéves jelentés során leszögezték, hogy a jövőben nem kívánják megosztani az eladott iPhone-ok darabszámát, kitört a pánik. Az Apple részvényei mélyrepülésbe kezdtek, meg a befektetők hirtelen kétségbe estek, hogy ez biztosan azt jelenti, hogy nem fogy olyan jól az iPhone. Szerencsétlen Cook hiába mutogathatott rekordokra, a részvényárfolyamon nem tudott segíteni.

Az 1 billió dolláros rekordhoz minimum 207,05 dolláros AAPL árfolyam kellet. A csúcson még a 232 dollár is megvolt. Ehhez képest most ott tartunk, hogy a cikk írásakor egy darab AAPL 174,62 dollárt ér. Ez annyira súlyos esést jelent, hogy jelen pillanatban még a Microsoft is többet ér az Apple-nél piaci kapitalizációt tekintve. Erre a Bloomberg szerint vagy 8 éve nem volt példa.

Hogy ez mit jelent nekünk, felhasználóknak? Leginkább semmit, ugyanúgy, ahogy az 1 000 milliárd dolláros lélektani határ sem (kivéve persze, ha részvényesek vagyunk). Ennek ellenére remekül példázza, hogy milyen törékeny dolog tud lenni még egy ezer milliárd dollárt érő vállalat is.

Úgyhogy, ha valaha úgy érzed, hogy rosszul indult a reggeled, gondolj Tim Cookra, aki szinte egyik napról a másikra arra ébredt, hogy több száz milliárd dollárral kevesebb lett az Apple…

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!