imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple bocsánatot kért, és a héten javítja a Group FaceTime hibáját


Megérkezett az Apple hivatalos álláspontja a buggal kapcsolatban, hamarosan érkezik a javítás. De mi is volt ez az egész?

Egy súlyos biztonsági hiba járta körbe a sajtót a múlt héten, ami az iOS 12 egyik új funkcióját, a csoportos FaceTime beszélgetéseket érintette. Az Apple a hiba nyilvánosságra kerülése után pár órával ideiglenesen elérhetetlenné tette a funkciót. Most a MacRumorsnak nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, és a javítás várható érkezését is megemlítették.

De mi is volt ez az egész? Ha csoportos FaceTime beszélgetést kezdeményeztél valakivel, és hozzáadtad a saját számod is a beszélgetéshez, akkor anélkül, hogy a másik fél rányomott volna a hívás fogadására, hallható volt minden, amit a mikrofon fel tudott venni. Tulajdonképpen tehát akit ilyen módon hívtál, az akarva akaratlanul is, de felvette a telefont. Nincs mit szépíteni ezen, a hiba rendkívül súlyos biztonsági rést jelentett.

A hibát először egy 14 éves fiú és az anyukája jelentette az Apple-nek (ők a Thompson család akire hivatkoznak majd a levélben) még az ügy kirobbanása előtt. Az Apple azonban csak akkor deaktiválta a funkciót, amikor az nagyobb sajtóvisszhangot kapott. Ez szintén egy olyan szála volt a történetnek, ami további kellemetlenséget jelentett az Apple-nek.

Most végre a vállalat is megszólalt az ügyben, és erre a hétre beígérték a funkció visszakapcsolását. A MacRumorsnak küldött nyilatkozatuk fordítása alább olvasható:

Javítottuk a Group FaceTime-ot érintő biztonsági rést az Apple szerverein, a jövő héten [ezen a héten – a szerk.] egy szoftverfrissítéssel újra elérhetővé tesszük a funkciót a felhasználóink számára. Köszönjük a Thompson családnak a hiba jelentését. Fogadja őszinte elnézésünk minden vásárlónk, akit érintett vagy aki aggódott emiatt a biztonsági probléma miatt. Méltányoljuk mindenki türelmét a javítási folyamat alatt.

Biztosítani szeretnék felhasználóinkat arról, hogy amint mérnök csapatunk tudomást szerzett a hibáról és annak részleteiről, azonnal kikapcsolták a Group FaceTime funkciót és hozzáfogtak annak javításához. Egyben azon vagyunk, hogy fejlesszük azt a folyamatot, melyben ha hasonló problémákról értesülünk, minél hamarabb a megfelelő személyek kezelhessék őket. A termékeink biztonsága igen fontos számunkra, csak úgy, mint az a bizalom, amit az Apple felhasználói belénk fektetnek.

Várjuk a javítást és bízunk benne, hogy a jövőben nem fordulnak elő ilyen ehhez hasonló esetek.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!