imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Campus 2 építése egészen közelről


Már egy pár napja május van, mi pedig majdnem elfelejtettük a szokásos Apple Campus 2 drónvideókat. Mindenki nyugodjon le a meg, most pótoljuk az elmaradást, ráadásul ismét két videót mutatunk a jelenlegi állapotokról.

Sokáig Duncan Sinfield volt a hasonló videók koronázatlan királya, nemrég azonban komoly kihívóra akadt Matthew Roberts személyében. Kezdjük Duncan videójával, amit természetesen a megszokott módon 4K-s felbontásban is megnézhetünk. Láthatjuk, hogy a Tim Cook piramis továbbra is a helyén van, ráadásul kezdi benőni a növényzet, ami valószínűleg nem szándékos.

Egyre több helyen figyelhetjük meg a hatalmas üvegtáblákat és a pengeszerű fehér íves elemeket, melyek az árnyékolásban és szellőztetésben segítenek majd. Az eddigieknél kicsit közelebbről nézhetjük meg az épülő 9000 négyzetméteres fitneszközpont épületét, ami még a főépület mellett is elég jelentős méretű létesítménynek tűnik. Íme a videó:

Duncan Sinfield új kihívója, Matthew Roberts is elkészítette az e havi videóját. Ő egy DJI Phantom 3 Professional drónt használ, és ahogy megszokhattuk tőle, egészen közel repül az építkezéshez, a munkások akár egy jól irányzott kődobással is leszedhetnék a drónt. A videó elején a jövő Apple-bemutatóinak helyszínét, a földalatti auditóriumot láthatjuk, majd az alagutak is kapnak egy kis figyelmet.

Az R&D, vagyis kutatás-fejlesztés épülete jó gyorsan növekszik, persze ránézésre sokkal egyszerűbb szerkezetről van szó, mint a főépület esetében. Ezt eredetileg a második fázisnak szánták, de a dolgok jelenlegi állása szerint valószínűleg nagyjából a kör alakú épülettel egy időben készül majd el. A parkolóházak közül az egyik gyakorlatilag készen van – még autókat is megfigyelhetünk benne a napelemek alatt –, és a másikkal is hamarosan végeznek.

Az Apple Campus 2 terveit még Steve Jobs prezentálta utolsó nyilvános szereplése során a cupertinói városi tanácsnak 2011-ben. akkor 2016-re tervezték a beköltözést, nemrég azonban Tim Cook úgy nyilatkozott, hogy a jövő év első felében akarják elfoglalni az épületet – a munkálatok tehát csúsznak. Az Apple Campus 2 hatalmas, kör alakú épülete több mint 12 ezer Apple-alkalmazottnak ad majd helyet. A teljes projekt becsült költsége mintegy 5 milliárd dollár (1360 milliárd forint).

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!