imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Campus 2 fele elérte a végleges magasságát


Mintegy hat hónapja kezdődött meg igazán látványosan az építkezés Cupertinóban, és ugyan voltak bonyodalmak – az Apple ismeretlen okokból kirúgta a két fő kivitelezőt, a Skanskát és DPR Constructiont –, úgy tűnik a tervek szerint sikerül haladni: mostanra az Apple Campus 2 fele elérte a végleges magasságát.

Hónapokig csak az alapozást követhettük a különböző drónos videókon, de egy ideje szerencsére látványosabb történéseknek is a szemtanúi lehetünk. Az AppleInsider által készített legújabb videóban láthatjuk az októberi állapotokat, összehasonlítva az egy évvel illetve hat hónappal ezelőtti helyzettel:

A gyors ütem egyik oka az Apple állítása szerint az innovatív szerkezeti felépítés, amivel gyorsan tudnak egymáshoz illeszteni üreges betonelemeket, „amik miközben az egyik emelet mennyezetét adják, a másik emelt padlójának is alátámasztást adnak.” A kör alakú épület összesen kilenc, változó nagyságú blokkból áll, melyeket nagy átriumok kötnek össze. Az Apple weboldala ezt mondja az Apple Campus 2 építéséről:

Ezt a projektet is ugyanolyan törődéssel és részletekre való odafigyeléssel közelítjük meg, mint bármely Apple-termék megtervezését. 240 ezer négyzetméternyi környezeti és működési szempontból is elavult épületet fogunk lecserélni egy 260 ezer négyzetméteres, ikonikus, 21. századi kutatási és fejlesztési épülettel.

A kilenc körcikk. | Kép forrása: Apple
A kilenc körcikk. | Kép forrása: Apple

Steve Jobs még 2011-ben mutatta be a terveket a cupertinói városi tanácsnak, gyakorlatilag a halála előtti utolsó nyilvános szereplése alkalmával. A hatalmas, kör alakú épület több mint 12 ezer Apple-alkalmazottnak ad majd helyet. Korábban a terület jelentős része le volt aszfaltozva, és a régi irodaépületek mellett felszíni parkolók borították. Az Apple Campus 2 körül ezzel szemben hatalmas zöldterületeket találhatunk majd, ösvényekkel, gyümölcsfákkal.

A területen helyet kap egy földalatti előadóterem is, melynek megépítése mindegy 40 milliárd forintnyi dollárjába kerül majd az Apple-nek. A több mint 11 ezer négyzetméteres auditórium két nagyobb részre osztható: egy színházterem-szerű helyiségre 1000 ülőhellyel és színpaddal, valamint egy nagyobb kör alakú teremre, ahol mondjuk a demókészülékeket lehet elhelyezni – így a jövőben búcsút inthetünk a titokzatos nagy fehér épületeknek.

Apple Campus 2

Az AppleInsider ezt a videót is egy  DJI Phantom 2 Vision+ drónnal készítette. Az eredeti cikk végén szerepel egy felhívás, miszerint az egyszerűbb drónok hatótávolsága nem elég a terület berepüléséhez, illetve tapasztalatlan pilótáknak nem ajánlják, hogy az Apple Campus 2 fölött röpködjenek.

Forrás: AppleInsider. Borítókép: Apple.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!