imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Campus 2 olyan lesz mint egy iPhone


Javában zajlik az Apple Campus 2, vagyis az Apple új főhadiszállásának építkezése Cupertinóban. Többször lehetett hallani arról, hogy a cég a legapróbb részletekre is odafigyel az épülettel kapcsolatban, gyakorlatilag úgy kezelik, mint bármelyik Apple-terméket.

Business Insider beszélgetett nemrég egy, a projekten dolgozó külsős szakemberrel. Ebből derült ki, hogy az Apple semmin nem spórol, ha a Campus 2-ről van szó – nem véletlenül becsülik 5 milliárd dollárra (vagyis 1400 milliárd forintra) a költségeket. A 260 ezer négyzetméteres új főhadiszállás nem csupán a világ egyik legnagyobb és legdrágább ilyen típusú épülete lesz, de a forrás szerint új mércét állít fel az amerikai építőiparnak.

Apple Campus 2

A kivitelezőcégek, Norman Foster tervezőirodája és az Apple képviselői gyakran tartanak és tartottak megbeszéléseket a munkával kapcsolatban. A neve elhallgatását kérő forrás elmondta, hogy ezeken az Apple munkatársai sokszor mutattak az iPhone-jukra, mintegy illusztrációként, hogy hogyan is képzelik el a kész épületet:

Sok olyan találkozó volt, amikor az Apple képviselői felvették az iPhone-jukat az asztalról, és azt mondták: »Ilyet építünk.« Ha ránézünk a telefonra, ott van rajta a csillogás, a keret, ahogy tükröződik a felülete. Minden egyes kis részletét aprólékosan megtervezték – és ez vonatkozik az épületre is. A legapróbb részletekig. Mindent átnéztek, megvizsgáltak, lemodelleztek a betontól kezdve a kötéseken át a betonacél elhelyezésekig. Olyan dolgokat, amiket senki nem lát majd, ha kész az épület. Elég lenyűgöző az egész.

Apple Campus 2

Az is kiderült, hogy az Apple nem csak távolról figyeli az eseményeket, hanem gyakorlatilag napi kapcsolatban van a kivitelezőkkel és a tervezőkkel, valamint a Foster + Partners emberei is folyamatosan a helyszínen vannak. A kör alakú épületet egyébként 9 cikkre osztják majd, mindegyikbe különböző részlegek fognak költözni. A forrás szerint az Apple rendkívül nagy igényeket támaszt az építkezéssel kapcsolatban, olyannyira, hogy az általa ismert többi techcég főhadiszállása a közelébe sem ér a majdani Apple Campus 2-nek.

Ez bőven meghaladja azt a szintet. […] Az Apple most új mércét állított fel az építkezésekkel kapcsolatban, vajon mi lesz a következő projekt? Valami más, ennél is nagyobb? Ott is szerepet kap a maximalizmusuk?

Apple Campus 2
A szellőztetőrendszer keresztmetszete.

Nemrégiben derült ki Jony Ive előléptetésével kapcsolatban, hogy a jelenlegi feladatai közé tartozik többek között az Apple Campus 2 útjának egyengetése, és egyes részletek megtervezése. Ő tervezi például a bútorok egy részét, és nem lennénk meglepve, ha Marc Newson is segítene neki ebben. Jony többször is kiemelte, hogy az Apple-termékek esetében a legapróbb részletekre is odafigyelnek a tervezés során, a felhasználók által soha nem látható, belső részletekre is ugyanolyan hangsúlyt fektetnek, mint a külsőre – nagyszerű példa erre az Apple Watch Sport belsejének lézeres sorjázása. Mivel Ive keze is benne van a dologban, igazából nem is kéne meglepődnünk az Apple Campus 2-vel kapcsolatos perfekcionizmuson.

Forrás: Business Insider.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!