imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Újabb domainre csapott le az Apple


Bármilyen nagy is a cupertinói vállalat, még mindig nincs meg nekik az összes szükséges domain. Most egy újabb fontos végződést szereztek meg az iCloud szolgáltatásuknak.

Az internet, indulása óta tulajdonképpen egy hatalmas székfoglalós játék. Adott korlátozott mennyiségű és hosszúságú, értelmes célra felhasználható domain, amikre körülbelül végtelen számú üzlet, személyes weblap, cég stb. jut. Innen már sejthető, hogy az egészből egy hatalmas üzletág kerekedett, a legjobb domainek dollár milliós áron kelnek el.

A legjobban persze azok jártak, akik véletlenül (vagy szándékosan), pont egy olyan domaint foglaltak le, ami később egy nagy márka neve, szolgáltatása, terméke lett. A brand számára elengedhetetlen, hogy az övé legyen a cím, emiatt gyakorlatilag végtelen mennyiségű pénzt ki lehet sajtolni belőlük. Gondoljunk csak bele, mennyit fizetne most az Apple, ha miénk lenne az apple.com domain…

cover5-746x419@2x

Hasonlóan járt Tong Lei is, aki még mielőtt az bármit is jelentett volna a név, megszerezte magának az icloud.net url címet. Nem csak megszerezte, használta is: egy közösségi hálót épített és fejlesztett rajta. Természetesen az Apple vásár következtében ennek az oldalnak többé nem lehetett maradása, Tong Lei pedig a bezárás mellett döntött.

Üdvözlet az iCloud.net minden felhasználójának,

Biztosan láttátok az iCloud.net kezdőlapján olvasható bejegyzést. Igen, úgy döntöttünk, hogy bezárjuk az iCloud.net-et, és leállítjuk minden szolgáltatását is.

2011 óta nyújtunk közösségi szolgáltatásokat, most viszont, hogy az iCloud.net bevégezte küldetését, itt az ideje, hogy nyugdíjba vonuljon.

Azt nem tudni, hogy mennyire volt sikeres, az elsősorban kínai felhasználóknak szóló weboldal, de abból kiindulva hogy a bejelentkezéshez Facebook accountot is lehet használni, gondolom nem annyira. Az elkötelezett rajongók február 20-ig még beléphetnek elbúcsúzni a profiljuktól, de március 1-től minden adatot könyörtelenül megsemmisítenek.

Screen Shot 2017-02-22 at 6.25.34

Bár konkrét időpontokat és számokat nem tudunk, biztosra vehető, hogy az Apple vásárolta meg a domaint. Az alapján, hogy 2011-ben az iCloud indulásakor az Apple közel másfél milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetett ki a Xcerion-nak az iCloud.com-ért, feltételezhető, hogy Tong Lei sem járt rosszul az üzlettel.

A hír inkább csak érdekesség, semmi lényegi változásra nem számíthatunk az iClouddal kapcsolatban. A lényeg, hogy ezzel beállt az iCloud univerzum egyensúlya, mostantól szinte minden számottevő végződést beírhatunk a szolgáltatás neve mögé, mindig ugyanaz az oldal fog fogadni. Éljen!

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!