imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple csendben fontos technológiát vásárolt


Jobban mondva az azt fejlesztő céget, szőröstől-bőröstől. A mesterséges intelligencia egyre több területen és egyre szélesebb körben mutatkozik meg a cég termékeiben, ehhez pedig a legmodernebb technológiákra van szükség.

Egy aprócska start-up cégről van szó, ami Regained néven fut és olyan fejlesztés lehetett a kezükben, amire az Apple csak egy felvásárlással tudott reagálni. A cég a mesterséges intelligenciára specializálódott, azon belül is fotók kielemzésével foglalkoznak. Az Apple alapvetően két fő irányvonalon hívja segítségül a mesterségeg intelligenciát: a fotók és videók elemzése, értelmezése, javítása, illetve a hangalapú digitális asszisztens aka. Siri.

Az Apple idén nagy hangsúlyt fektetett a kamera és a processzor együttes fejlesztésére, ami azt ígéri, hogy a felvétel elkészítésével egy időben az iPhone a felhasználó mozdulatait megjósolva korrekciókat végez a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Ezen kívül az iOS már régóta használ a Fotók alkalmazásban képfelismerő algoritmusokat, a Regained fejlesztései pedig itt jönnek a képbe.

A felvásárlással kapcsolatosan nem derült semmi konkrétum, sem az összeg, sem az, hogy pontosan mi volt a célja. Persze ez nem meglepő, az Apple és az hozzá hasonló óriáscégek néha felfalják az apróbbakat, és végül sosem derül ki pontosan hol alkalmazzák a megvásárolt technológiákat. A cég egyébként körülbelül 500 000 dollár értékű, ami az Apple-nek aprópénz, még akkor is, ha sosem látjuk viszont jövőben termékekben vagy szolgáltatásokban.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!