imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple csendben kiadott egy App Store-os iTunes verziót


Sokan felhördültek, amikor megírtuk, hogy az iTunes 12.7-es verziójából az Apple kiszedte a csengőhangok és az iOS-es App Store szekciót. Mi speciel üdvözöltük az egyszerűsítési törekvést, de a békesség kedvéért az Apple suttyomban kiadott egy másik változatot is, amiben még megtalálhatóak a fent említett részlegek.

Az Apple, bár nem verte nagydobra, kiadta az iTunes 12.6.3-at, amelyben visszaköszön az elveszettnek hitt iOS App Store és a Ringtone szekciót. A vállalat azzal indokolta a döntését, hogy “bizonyos üzletpartnereiknek továbbra is szükségük lehet az iTunes-ra az alkalmazások telepítéséhez”. Szerencsére a kiadás nem csak a “bizonyos üzletfelek”, hanem a nagyközönség számára is elérhető és letölthető Macre és PC-re egyaránt.

Ha már telepítetted az iTunes egy újabb verzióját, akkor is letöltheted az iTunes ezen kiadását a Macedre, vagy a 32 és 64 bites PC-edre, és futtathatod a telepítőt. A telepítés végeztével folytathatod az alkalmazások telepítését az iTunes-on keresztül. A telepítés után nem leszel kötelezve, hogy letöltsd az iTunes újabb verzióját.

A legtöbb felhasználónak a visszatelepítés után újra fel kell építenie az iTunes Library-t. Ehhez a megnyitás közben tartsd lenyomva az Option (Alt) billentyűt, majd a felugró ablakban válaszd a “Create Library…” lehetőséget. Ezután add meg az új könyvtár tetszőleges nevét (ami nem egyezik a meglévő elnevezéssel), majd költöztesd át a zenéid a File menü “Add to Library…” opcióját használva.

Az iTunes ezen speciális “bizniszkiadása” magába foglalja az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X támogatását is, szóval emiatt sem kell aggódni. Arról nincsen semmilyen információnk, hogy az Apple meddig fogja támogatni ezt a 12.6.3-as kiadást, vagy hogy frissíti-e még a jövőben. Az viszont biztos, hogy technikai támogatás nem jár hozzá. Mindenesetre, ha hiányoltad a kivett funkciókat, érdemes lehet letölteni az “új” verziót.

Csak a csengőhangok miatt nem érdemes visszatelepítened, hiszen enélkül is megvan a lehetőség a visszaszerzésükre. Ha szeretnéd teljesen elhanyagolni az Apple alkalmazásszörnyetegének használatát, akkor jó szívvel ajánljuk a Softorino kíváló fejlesztését, a Waltr 2-t, amivel könnyedén másolhatsz át tartalmakat a gépedről a telefonra és még a fájlformátumok miatt sem kell aggódnod a beépített konverternek köszönhetően.

Az iTunes 12.6.3 innen tölthető le.

Forrás: Macrumors

Ehhez persze előbb nem árt egy jó kis gép. Most szerencsére több akciós példány is megvásárolható a webshopból, illetve továbbra is tart az idei Back to School akció, ami 12% kedvezményt biztosít egy rakat termék megvásárlásához, ha rendelkezel érvényes felsőoktatási diákigazolvánnyal.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!