imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple dolgozói imádják a Tesla kocsikat


Bár az elmúlt időszakban másról sem szóltak a hírek, mint hogy Elon Musk lépten-nyomon – hol erősebben, hol finomabban – beszólt az Apple-nek, a dolgozókat ez egyáltalán nem zavarja, és a Tesla elektromos autóival járnak munkába.

Amióta az Apple magasabb sebességre váltott, hogy megvalósítsa az Apple Cart, leánykori nevén a Project Titant, azóta érezhetően ritkásabb lett a levegő Elon Musk és Tim Cook cégei között. Természetesen az Apple nem szállt be a nyilatkozatháborúba – egyébként sem szokásuk –, de a rekrutálási versenyben erősen benne vannak, számos egykori Tesla fejes került át az Apple-höz, így például Chris Porritt egykori járműmérnöki alelnök. Ehhez képest Elon Musk a „Tesla dolgozók temetőjének” nevezte az Apple-t, bár aztán finomított szavain. Bár a Tesla Model 3-ra valami elképesztő mennyiségű előrendelés érkezett – csoda, ha bírni fogják egyáltalán kapacitással a gyártást –, a cég gyakorlatilag folyamatosan veszteséges, és nagyon sok múlik a legújabb modell sikerén. Nem véletlen, hogy Musk is tart az állítólagos Apple Cartól, bár szerinte a cupertinóiak elkéstek az elektromos autók piacára történő belépéssel, és fel is röppentek olyan hírek, hogy az Apple igazándiból nem is autót akar gyártani, csak önvezető szoftvert akar létrehozni.

apple-parkolo-tesla
Google Street View az Apple cupertinói Campusáról 4 db Teslával.

Nemrég az Apple egyik alkalmazottja osztott meg egy képet, hogy 7 darab Tesla (4 Model S, 2 Model X és egy Roadster) foglalta el az egész elektromos töltőállomás részt a parkolóban, azonban később eltávolította a képet, de míg így is van Google Street View-os felvétel, amin jól látszik, hogy az Apple dolgozói kifejezetten kedvelik a leendő konkurencia (?) termékeit. Valószínűleg ennél jóval több Tesla parkol ott, mint amennyit ezekből a felvételekből látunk. Szerencsére ez már a 21. század, ahol a céges kultúra adott esetben megengedi, vagy bátorítja a konkurencia termékeinek a használatát. Ezért használhatják a Microsoft alkalmazottak akár munkához is az Apple termékeit, vagy használ iPhone-t (is) a Google/Alphabet CEO-ja, és járnak Teslával az Apple dolgozói. És ez így van jól.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!