imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Donald Trump miatt nem ad pénzt a republikánusoknak


Amióta Donald Trump elindult az elnökjelöltségért – és meg is szerezte azt republikánus színekben –, azóta a legvadabb nyilatkozatokkal irányította magára a média figyelmét. Többször beszólt az Apple-nek is (holott tudjuk, hogy iPhone-t használ és 1 millió dollárnyi Apple részvénye van), így először a kínai gyártósorok, majd az Apple vs. FBI ügy miatt, de az, hogy a cupertinóiak idén semmivel nem támogatják a Republikánus Párt júliusi konvencióját, az valószínűleg nem ezek miatt van.

Hanem amiatt, ahogy mindenki másról nyilatkozott Trump, legyenek azok nők, migránsok, kisebbségek, vagy bárki – a sort hosszasan lehetne folytatni, ugyanis a milliárdos vállalkozó nem tétlenkedett, ha meg kellett lóbálni a szókorbácsot. Ha az amerikai belpolitika és az Apple egy mondatba kerül, akkor sokak számára egyértelmű, hogy a cég inkább a Demokrata Párt felé húz értékrendjében és megnyilvánulásaiban, különösen azóta, amióta Tim Cook vezeti a céget. Ez talán igaz is valamennyire, de ne felejtsük el, hogy az üzlet az üzlet, különösen Amerikában, és nincs republikánus vagy demokrata Apple-felhasználó, csak Apple-felhasználó. Ennek megfelelően az Apple igyekszik is jóban lenni mindkét nagy párttal. Ezért támogatják olykor-olykor pénzzel vagy eszközzel mind a republikánus, mind a demokrata konvenciókat.

trump-christie

A kampányköltségek elemzésénél kiderült, hogy 2008-ban a demokraták és a repbulikánusok is 140 000 dollár értékben (direkt támogatás, ill. MacBookok) kaptak adományt az Apple-től. Kampányidőszakban egyébként – a különböző nyilatkozatok ellenére – a Szilícium-völgy egyenlő mértékben keresi a nagy pártok barátságát. Ez az, amit Donald Trump most felborított, de nem szabad elfelejteni, hogy ő egyáltalán nem klasszikus pártpolitikus, és hogy a republikánus elit nem is kedveli túlzottan. Nem meglepő, hogy a Google, a Tesla és az Apple vezetői is ott voltak azon a találkozón, ahol a republikánus elit még azon morfondírozott, hogyan tudnák megállítani Trumpot. Mondjuk csak magukat okolhatják, hogy képtelenek voltak egy épkézláb jelöltet felmutatni vele szemben. Az Apple mellett egyébként a HP sem ad pénzt a július közepén, Clevelandben tartandó elnökjelölt-választó gyűlésre. A Google, a Microsoft és a Facebook azért idén is támogatja a republikánus konvenciót.

Csupán érdekesség, hogy Donald Trump lesz a Republikánus Párt történetében a harmadik olyan jelölt, akinek semmilyen komolyabb tisztsége nem volt a politikában. 1940-ben Wendell Willkie indult a párt színeiben, de alulmaradt a hivatalban lévő (és ezzel harmadik ciklusát is megnyerő) Franklin D. Roosevelttel szemben, míg a másik jelöltet, Dwight D. Eisenhower ötcsillagos tábornokot, a második világháborúban Európát felszabadító amerikai–angol szövetséges haderők főparancsnokát az USA 34. elnökévé választották 1953-ban.

Források: Politico via The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!