imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple „elcsevegett” a thai hivatalnokokkal az iPhone 6-ról


Pár napja terjedt el a hír az interneten, hogy a thaiföldi Nemzeti Hírközlési és Telekommunikációs Bizottság (NBTC) egy tweetben tudatta a nagyvilággal, hogy a kormányzati szerv engedélyezte az Apple számára két iPhone 6 modell jövőbeni árusítását az országban.

A két készülék modellszáma A1586 és A1524, amik jelenleg nem létező termékek az Apple-nél. A hivatal vezetője, Takorn Tantasith azt mondta, hogy a törvényben rögzített kötelezettségeiknek tettek eleget amikor nyilvánosságra hozták a két eszköz engedélyeztetési eljárásának lezárultát. A titkolózásról híres Apple nyilván nem vette ezt túl jó néven.

Főleg, hogy szemfüles megfigyelőknek feltűnt, hogy az NBTC még soha egyetlen korábbi engedély kiadása során nem nevezte meg a konkrét készüléket úgy, ahogy azt az „iPhone 6” esetében megtette. Szóval azért nem teljesen a szokványos módon jártak el.

Az Apple-t eléggé feldühítette az eset, míg a bizottság azzal védekezik, hogy nem árultak el semmilyen részletet a készülékekkel kapcsolatban, és a szabályozás lényege, hogy megvédje a fogyasztókat. Takorn Tantasith ráadásul – minden alapot mellőzve – azt is hozzátette a nyilatkozatához, hogy természetesen az Apple-nek jogában áll azzal megbüntetnie Thaiföldet, hogy mégsem kezdik el ősszel árusítani az országban az új iPhone-okat.

Az Apple egyébként gyorsan reagált és a dél-ázsiai Apple szingapúri központjából küldtek pár embert, hogy „elcsevegjenek” az NBTC-vel. Elmagyarázták, hogy a két új telefon neve egyáltalán nem biztos, hogy iPhone 6 lesz, és szeretnének biztosak lenni benne, hogy ezt az NBTC is megérti. Elmondták, hogy az esetről tájékoztatni fogják az amerikai központot is, valamint rávilágítottak, hogy ez a „szivárogtatás” semmilyen szinten nem befolyásolja az Apple-t abban, hogy bevezet-e új termékeket az ázsiai országban.

Egyébként én kíváncsi lennék, hogy zajlik egy ilyen beszélgetés, bár biztos sokkal félelmetesebbnek hangzik, mint valójában. Nem hinném, hogy letépkednék Takorn Tantasith körmeit, vagy gyorsan csinálnának vele egy kis waterboardingot.

Mindenesetre a két modellszám alátámasztani látszik azt az elméletet, miszerint két különböző méretű iPhone fog megjelenni ősszel, mivel az Apple egy modellen belül nem használ különböző modellszámozást a kapacitás megkülönböztetésére. Persze az is lehet, hogy kétféle mobilhálózat van használatban Thaiföldön, nem ismerem az ottani viszonyokat.

Forrás: MacRumors. Borítókép eredetije (mely természetesen csupán illusztráció): 007skills.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!