imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple elektromos autóhoz nézeget töltőállomásokat


Újabb hír érkezett, ami az Apple Car, másnéven a Titan projekttel kapcsolatos. A Reuters információi szerint az Apple elektromos töltőállomásokkal kapcsolatban érdeklődik.

Sorra jönnek a hírek, melyek megerősítik, hogy az Apple elektromos autón dolgozik, most épp az elektromos autó egyik fontos tartozékával kapcsolatban, ami nem más mint a töltőállomás.

Elég nehéz titokban tartani valamit, ha több ezer mérnököt veszel fel, akik ezzel foglalkoznak. Ez egy nyílt titok.

– mondta Elon Musk, aki nem tartó attól, hogy az Apple rögtön komoly vetélytárs lenne, szerinte csak a piacot fogják bővíteni.

A mostani Reuters jelentés szerint az Apple épp azokat a technológiákat térképezi fel, melyek szükségesek az elektromos autók töltéséhez.

Az Apple most olyan vállalatokkal beszélget, akik jelenleg is elektromos töltőállomásokat építenek. Ezek a tárgyalások nem nyilvánosak, de a forrás szerint egyértelműen arra utalnak, hogy az Apple egy elektromos autón dolgozik.

A hír hallatán Red, egyből lecsapta a labdát, és viccesen megjegyezte:

Mostanra már nagyjából minden elektromos autót lehet tölteni szabványos állomáson, de tudjátok milyen lesz az Apple Car? Na azt majd kizárólag csak az Apple töltőkkel lehet tölteni, spéci csatlakozón keresztül.

Az Apple-t ismerve, ez simán meg is történhet, de sokkal valószínűbb, hogy ha egyszer lesz saját fejlesztésű autója az Apple-nek, kénytelenek lesznek a már kiépített rendszereket használni töltésre. Az eddig napvilágot látott információk szerint, az Apple Car nagyjából 2020 környékén várható, ekkora már pont tanúi leszünk az elektromos autók robbanásszerű terjedésének. Elég megnézni a Tesla model 3 rendelésszámát, ami közel 400 000 darabnál tart, és 2017 végén kezdik el szállítani, miközben a többi autógyár is sorra jelenti vagy mutatja be a saját elektromos autóit. 2020-ra tehát már több millió elektromos autó róhatja az utakat, az Apple számára a legbiztosabb megoldás ha már a meglévő töltőhálózatot tudják használni az autói.

Tesla-Model-3-cover

Természetesen nem kizárt, hogy majd saját töltőket is kiépítenek, ahogyan a Tesla is sorra építi a gyorstöltő állomásait, melyekkel 45 perc alatt feltölthetjük a Teslákat, a megújuló erőforrásokat használó Telsa töltőkkel, ráadásul mindezt teljesen ingyen tehetjük.

tesla-charging-station-image-001

A fenti hír is közelebb hozza a karácsonyt, ahogyan Tim Cook is célzott rá:

Emlékeznek rá, amikor gyerekek voltak, és jött a karácsony este? Nagyon izgalmas volt. Nem tudhatták biztosan, hogy mire számítsanak amikor lemennek a lépcsőn. Nos, most egy ideig karácsony este lesz.

Ez alapján valamivel tényleg készül az Apple, csak azt nem tudjuk mivel. A fenti kijelentés természetesen nem erősíti meg egy az egyben azt, hogy konkrétan autón dolgozik az Apple, de azt igen, hogy dolgoznak valamin ebben a témában – amiről viszont nem mostanában fogják lerántani a leplet.

Korábbi cikkeink Apple Car témában »

 

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!