imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple elhatárolódik a politikától


Mint az ismeretes, az USA leendő elnöke, Donald Trump és az Apple nemigen szimpatizál egymással. Azonban Tim Cook szeretné, ha a munkavállalók elhatárolódnának a politikától, és továbbra is egységként folytatnák a munkát.

Korábban Trump több ízben élesen bírálta az Apple által képviselt elveket és a cég üzletpolitikáját, többek közt azért, mert az Apple nem segédkezett az iszlám terroristák által birtokolt iPhone feltörésében. Emellett pedig rossz szemmel nézi azt is, hogy a cég nagyrészt az USA-n kívül gyártatja a termékeit, mint oly sok óriásvállalat.

A mi cégünk mindenkinek nyitott.

írta Tim Cook, egy az Apple dolgozóinak címzett e-mailjében.

Tim Cook

Ezzel azonnal reagálni kívánt az amerikai elnökválasztás eredményére, és tudatni akarta mindenkivel, hogy az Apple-nél minden alkalmazott ugyanolyan fontos, vallási vagy politikai nézettől függetlenül.

Cook azt is hozzátette:

Az egyetlen, előre felé vezető csak az, amit együtt teszünk meg.

Donald Trump elnöksége komoly változást hozhat az elkövetkezendő időben. Kampányában korábban kifejtette, hogy súlyos adókkal illetné azokat a cégeket, akik nem az Egyesült Államokban működtetik gyártósoraikat, illetve kötelezné őket, hogy a teljes pénztartalékukat hozzák haza. Szerinte az Egyesült Államoknak muszáj kihasználnia a saját munkaerejét, és térdre kényszeríteni azokat, akik ebben nem kívánnak partnerek lenni.

Csodálatosak az emberek ebben az országban…Egyszerűen csodálatosak. Mindig azt mondtam, hogy újra naggyá teszem Amerikát, és el fogjuk érni, hogy az Apple itt gyártsa a rohadt számítógépeit és egyéb vackait, ne máshol.

Szilícium-Völgy jövője

Trump korábban egy 35%-os különadót emlegetett a hűtlen cégekkel kapcsolatban, amit minden egyes alkalommal kivetne, amikor egy-egy termék átlépi a határt.

Egyébként, ha nem is nyíltan, de az egész Szilícium-völgy Clinton asszonyt támogatta, hiszen Trumppal szemben ő nem kívánt az innováció útjába állni, sőt, erősítette volna például az iskolák informatika-oktatását a közoktatásban.

A tech ipar kétségkívül ki fog állni önmagáért. És itt nem csak az Apple-ről vagy az Amazonról van szó, de Trump elvetemült gondolatai egyértelműen súlyos károkat okozhatnak a gazdaságban és a Szilícium-Völgyben, olyanokat, mint előtte még soha senki nem tett.

-írta az ügyre reflektálva Ben Thompson, a Stratechery üzleti és gazdasági oldalon.

Tim Cook és az Apple elvei

Az ügy érdekessége, hogy Trumpot komoly érdekek fűzik némely az Apple-höz hasonló céghez. Ilyen a Ford is, amibe már dollármilliókat invesztált. Másrészt, az amerikai elnök nem rendelkezik teljhatalommal. Az alkotmányuk szerint ahhoz, hogy az elképzelését véghez vigye, szükség van a Kongresszus hozzájárulásához is.

Forrás: BuzzFeed és TheVerge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!