imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Elszólta volna magát az Apple az iOS 13 hetedik fejlesztői bétájában?


Tegnap este óta már letölthető az iOS 13 legújabb, azaz hetedik fejlesztői béta verziója. Ez eddig nem tűnik túl nagy hírnek, azonban van egy kis csavar a történetben, hiszen úgy néz ki, hogy a vállalat – valószínűleg indirekt módon – kiszivárogtatott egy igencsak fontos információt!

A fejlesztői béta programban résztvevő tesztelők neki is estek az új verzió próbálgatásának, amely első ránézésre szokás szerint csak rendszerhibák javításait tartalmazza. Az ellenőrzés közben azonban egy nagyon érdekes dologra bukkantak az iHelp BR-nél, amely nem más, mint egy különös képernyőkép, amelyet vélhetőleg véletlenül hagytak benne a frissítésben.

A kép pedig valószínűleg nem mást tartalmaz, mint a szeptemberi Keynote lehetséges dátumát, amelyre az a tény is ráerősít, hogy a kép a “HoldForRelease” címet kapta. A rejtélyes időpontot a képernyőképen a naptár ikonján láthatjuk, mely a hónap 10. napját ábrázolja, ami keddet jelent. Az idei évben csak két hónap van, amelynél a 10-e keddre esik: a szeptember és a december. Ez pedig azt jelenti, hogy vélhetőleg tényleg az egy hónap múlva esedékes bemutató dátumáról lehet szó.

Tovább erősíti az elméletet az, hogy megfigyelhető, hogy az Apple a szeptemberi Keynote-ot jellemzően a hónap második keddjére vagy szerdájára időzíti, ami jelen esetben két esélyes dátumot jelent: szeptember 10. és 11. Utóbbit (ami szerdára esik) érthető módon a vállalat igyekszik messzire elkerülni, hiszen az USA-ban igen érzékeny téma a 9-11-es terrortámadás. Látható tehát, hogy az időpont tökéletesen beleillene az elmúlt évek alatt mutatott tendenciába, és úgy tűnik, hogy az eddigi tippek is megalapozottak lehetnek.

A történet azonban nem ér még véget, hiszen egy régebbi típusú iPhone-okra vonatkozó képet is találtak, melyben egy másik dátum szerepel, mégpedig szeptember 23-a. Ez a Keynote utáni második hétfő, mely vélhetőleg az új modellek első körös országokba való érkezését jelöli, de utalhat az iOS 13, az iPadOS 13, a tvOS 13, a watchOS 6 és a macOS Catalina végleges verzióinak elstartolására is. A két időpont természetesen egyelőre nem kőbe vésett, előbbi azonban hamarosan ki is derül, amikor is az Apple kiküldi majd az eseményre a meghívókat, utóbbiak dátumát pedig szokás szerint a Keynote-on hallhatjuk majd.

Szerintetek az Apple csak véletlenül felejtette a frissítésben a képeket vagy inkább egy ravasz trükkről lehet szó?

Forrás: iHelp BR

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!