imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple és a WWF összefog a kínai erdőkért


Az Apple már egy ideje próbálja minél inkább csökkenteni az ökológiai lábnyomát. Ennek érdekében napelemfarmokat telepítettek és elérték, hogy az amerikai Apple-létesítmények – ideértve az összes Apple Store-t, adatközpontot, irodákat és egyebeket – 100%-ban megújuló forrásokból nyerik a működésükhöz és üzemeltetésükhöz szükséges elektromos energiát. Sőt, globális szinten is nagyon szép ez az arány: világszerte 87%-os a megújuló energiaforrások aránya. Most viszont a cég a World Wildlife Fund-dal kötött együttműködési szerződést, hogy az Apple termékek papírcsomagolása ellenőrzött fatermelésből származzon.

Az együttműködés lényege, hogy ültessenek és védjenek egy olyan állandó erdőt, ami majd később az Apple termékek csomagolásának az alapanyaga lesz. Ezzel az akcióval szeretnének egy olyan globális folyamatot elindítani, ami majd később jelentősen befolyásolja a világ papírellátását. A WWF kínai területi vezetője Lo Sze Ping egy közleményben azt is elmondta, hogy a program lényege, hogy egy szakemberek által megfigyelt erdőt telepítsenek Kína határain belül, és szigorú szabályok szerint termeljék ki a papír alapanyagául szolgáló fát. Ezáltal csökkentve az Apple és Kína ökológiai lábnyomát. Hozzátette, hogy Kína az egyik legnagyobb faanyag felvásárló a piacon, és éppen ezért érzi szükségesnek, hogy az ország önerőből termeljen többet.

A hivatalos sajtóközleményben arról is írnak, hogy az Apple további közös projekteket is tervez Kínával, de arról, hogy konkrétan mik ezek, nem tesznek további említést.

Példát mutattunk a zöld adatközpontok, üzletek és irodák terén. Készek vagyunk példát mutatni a termelés közbeni széndioxid-kibocsátás csökkentésében is. Ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni – valójában évekig fog tartani – de fontos lépés, amelyet meg kell tennünk, és az Apple egyedi helyzete lehetővé teszi, hogy elérje ezt a forradalmi és ambiciózus célt.

Az Apple egyik fontos céljának tekinti továbbá azt is, hogy a világon az összes Apple-létesítmény megújuló energiaforrást használjon. Éppen ezért két 20 MW-os napelemfarmot telepítettek Kína Szecsuan tartományába, mellyel a kínai üzletek és irodák jelentős részét képesek lesznek napenergiával üzemeltetni. Kína az Apple második legnagyobb piaca, szóval érthető, hogy a cég Kínában is szeretne egy hasonlóan környezetbarát működést elérni.

3042287-poster-p-1-apples-biggest-project-ever-is-a-850m-solar-farmf

Kína gyors ipari fejlődése egyébként is kritikus környezetterhelést jelent, ha azonban az Apple ténylegesen tovább folytatja a tevékenységét az országban, viszonylag hamar képes lesz az Kínában olyan látványos eredményt elérni, ami segíteni fog az ország környezetszennyezésének csökkentésében.

Forrás: Apple

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!