imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple felvásárolhatja a Tidalt


Nemrég lett egy éves az Apple Music, de ami sokkal érdekesebb, hogy a Wall Street Journal szerint, az Apple újabb felvásárlásra készül, és a Tidal zenei streaming szolgáltatásra fáj a foguk.

Az online zenei streaming piac egyik legújabb belépője a tavaly nyáron elrajtolt Apple Music – az egyik legrégebbi és legismertebb pedig a 10 éve, Svédországban alapított Spotify. A Spotify-nak jelenleg közel 100 millió felhasználója van, köztük a legutóbbi adatok után 30 millióan fizetnek szolgáltatásért. Ez a szám az Apple Music esetében a legutóbbi negyedéves jelentés alapján 13 millió volt. Ez a 13 millió most jelentősen ugorhat.

Tavaly előtt pont a Wall Street Journal tudta meg, hogy az Apple a Beats-et szeretné felvásárolni, most ugyancsak ők írták megbízható forrásokra hivatkozva, hogy az Apple a Jay-Z nevével fémjelzett és botrányairól is híres Tidalt szeretné felvásárolni.

tidal-share-1.239a2bdc

Miért akarna az Apple még egy streaming szolgáltatást felvásárolni? Ennek több oka is lehet. A Tidalnek jelenleg 4,2 millió előfizetője van, ezt a 4 millió felhasználót szeretné az Apple hozzácsapni az Apple Music használóinak száma mellé, ezzel lépessel pedig hamar átlépnék a 20 milliós álomhatárt. Van még egy másik ok, ez pedig a rengeteg exkluzív tartalom, ami csak a Tidalnél elérhető. Ilyenek voltak Kayne West, Rihanna és Beyonce lemezei is, de említhetnénk a nemrég elhunyt Prince teljes diszkográfiáját is, melyet kizárólag Tidalen lehetett meghallgatni.

cover_applemusicad

A Tidalt 2014-ben indította el a svédországi Aspiro, egy évvel később a rapsztár Jay-Z vásárolta meg 56 millió dollárért. A Tidal két féle előfizetési modellben érhető el. Havi 10 dollárért, normál, havi 20 dollárért pedig tömörítetlen minőségben hallgathatjuk a dalokat.

Tekintve, hogy az Apple 3 milliárd dollárt fizetett a Beats felvásárlásakor, könnyen lehet, hogy Jay Z 56 millió dolláros befektetése akár a hússzorosát is fialhatja, amennyiben sikeresen zárulnak a Tidal és az Apple közti tárgyalások. Az biztos, hogy ha az Apple bekebelezi a Tidalt, akkor a zenei streaming piac gyakorlatilag kétszereplőssé válik, hiszen az Apple és a Spotify birtokolják majd ennek a piacnak a nagy részét.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!