imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple fizet a legjobb Éjszakai módban lőtt fotókért!


Az Éjszakai mód az iPhone 11-ek kamerájának egyik legjobb újítása. Éppen ezért döntött úgy az Apple, hogy pályázatot hirdet a legújabb telefonokat használók közt, az öt legjobb, ilyen beállítással lőtt fotót pedig a jövőbeli kampányaikhoz fogják majd felhasználni.

Az Apple a hivatalos oldalán tette közzé a hírt, mely alapján a legjobb fotóiddal nevezhetsz. Egy fontos feltétel, hogy mindezt Éjszakai módban kell lőni. Ezt a legújabb iPhone modellekkel teheted meg, tehát az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max tulajdonosok esélyesek a legjobb ötbe kerülésre. A legjobbaknak járó nyeremény egyébként inkább szakmai elismerés, mint kézzel fogható díj.

Az Apple ugyanis ezt az öt fotót fogja majd felhasználni az iPhone 11 sorozatot, illetve az új kamerarendszert népszerűsítő kampányaikban. Ezáltal azok megjelenhetnek bármilyen formában, akár digitális vagy nyomtatott formában, óriásplakátként vagy akár fotókiállításon is. Ehhez persze a pályázatot benyújtó fél önkéntes alapon, még annak leadásakor hozzájárul, ahogy azt illik. Természetesen a jogok a beküldőnél maradnak, de azok felhasználásához egy éven keresztül visszavonhatatlan jogot biztosít az Apple felé.

Sőt, még licenszdíjat is fizetnek képekért, ami a legutóbbi pályázatuk eredménye. Ott ugyanis nem volt szó hasonlóról, emiatt viszont komoly kommentáradatot kaptak, mondván, illene honorálniuk valamivel a legjobban sikerült képeket. Éppen ezért most változtattak ezen, arról azonban nincs pontos információ, ezt milyen mértékben kívánják megtenni.

Így készíthetsz fotót Éjszakai módban

  • Az Éjszakai mód automatikusan aktiválódik, ha a rendszer úgy érzékeli, elég sötét van ehhez. Mindezt egy sárga ikon jelzi a bal felső sarokban a záridővel együtt.
  • A záridőt a rendszer határozza meg, figyelembe véve a fényviszonyokat. Mindez az ikon mellett kerül feltüntetésre. Erre bökve a záridő változtatható, kedvünk szerint.
  • Ha nem vagy elégedett a fotód minőségével, próbáld meg egy állványre rögzíteni a telefont, és próbálkozz kicsit hosszabb záridővel.

A fotókat egészen január 29-ig lehet beküldeni, több módon: #ShotoniPhone és #NightmodeChallenge hashtagekkel együtt feltöltve Instagramra vagy Twitterre, esetleg e-mailben a shotoniphone@apple.com címre. Ezeket aztán egy 10-tagú zsűri értékel, kiválasztva a legjobb öt művet. Ez majdnem egy hónapot vesz majd igénybe, az eredményhirdetés ugyanis március 4-én következik.

Neked meghozta a kedved? Kommenteld a fotót ide is, hadd csorogjon a nyálunk! 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!