imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple folytatja a keleti terjeszkedést


A feltörekvő, vagy épp már gazdag keleti országok egyre növekvő piacát adják az Apple-nek. Kína, majd most a Közel-Kelet meghódítása után jöhet a következő logikus lépés: India.

Ha nem is olyan Apple Store fog nyílni Újdelhiben, mint ami mondjuk a Regent Streeten található, de jelentős lépést tett a cég a felé, hogy hivatalos, kézzelfogható kereskedelmi eladóként is jelen legyen a világ második (hamarosan első) legnépesebb országában.

Narendra Modi indiai miniszterelnök és Tim Cook az Apple vezérigazgatója.
Narendra Modi indiai miniszterelnök és Tim Cook az Apple vezérigazgatója.

Szeptember végén már találkozott egymással az USA-ban Narendra Modi indiai miniszterelnök és Tim Cook. Megbeszélést folytattak többek között az Apple Pay indiai bevezetéséről, továbbá hogy a cég gyártókapacitást is létesítene az ázsiai országban. Ez azért is fontos, mert a jelenlegi indiai kereskedelmi szabályozás nem teszi lehetővé, hogy gyártó által tulajdonolt kereskedelmi egységek jöjjenek létre az országban, csak akkor, ha a gyártás egy bizonyos százaléka is ott történik.

Úgy néz ki valamilyen megegyezésre csak jutottak, ugyanis Mumbai-ban és Bangalore-ban hat (37-46 négyzetméter közötti) eladói teret létesíthetnek az elektronikai cikkeket forgalmazó Croma áruházlánc boltjaiban. Ezek a mini Apple Store-ok sokban igyekeznek majd hasonlítani a nagy testvérekre, így megtalálhatóak lesznek a demo gépek, a jellegzetes asztalok, és a fényes terek.

Ez látszólag egy apró, jelentéktelen lépés, de aki csak egy kicsit is követi az Apple által publikált számokat, az érzi ennek a jövőbeli súlyát. Bár – természetesen – az iPhone 6s és 6s Plus minden korábbi eladási rekordot megdöntött, egyértelmű, hogy ez nem sikerült volna, ha Kína nem első körös ország. A Távol-Kelet kontinensnyi országaiban ha csak a középosztály pár százaléka vesz iPhone-t, az is milliós tételeket jelent.

iphone-india

Az Apple helyi forgalma már korábban átlépte az egy milliárd dollárt. Apropó, az új iPhone 6s modelleket október 16-tól lehet megvásárolni Indiában. Nem lenne túl meglepő, ha jövőre, az iPhone 7 rajt során első körös lenne az ország. Így továbbra is csak a sajtóközlemény számain kellene módosítani, amikor lehozzák, hogy minden eddigi eladási rekord megdőlt.

Források: 9to5Mac, Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!