imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Apple is belépett az európai zöldkötvények piacára


A cupertinóiak nem állnak le, s továbbra is gőzerővel dolgoznak a cég környezetbaráttá tételén. Legújabb megmozdulásuk egy 2 milliárd eurós kötvénykibocsátás, melynek bevételét kizárólag zöld célokra fordítják majd.

A zöldkötvény egy egyedülálló befektetési lehetőség, melyet 2007-ben hívott életre az Európai Beruházási Bank. A hagyományos kötvényekkel szemben ezekből kizárólag környezetbarát projektek finanszírozhatók. A speciális értékpapír piaca a 2015-ös párizsi klímaegyezmény miatt lendült fel igazán, mivel az abban elfogadott vállalások a cégeket is kötelezik a karbonlábnyomuk csökkentésére.

Az Apple első európai zöldkötvény-kibocsátása a maga 2 milliárd eurós értékével az egyik legnagyobbnak számít a vén kontinens történetében. A cupertinóiak számára azonban nem példa nélküli az esemény, hiszen az amerikai piacon az elmúlt évek során már 2,5 milliárd dollárt gyűjtöttek ilyen értékpapírok eladásával. Lisa Jackson, a cég környezetvédelemért is felelős alelnöke elmondta, hogy a most befolyt összegből többek között a beszállítói láncuk szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését finanszírozzák majd.

Az Apple támogatásával épült szélerőmű Kínában

S hogy milyen projektek valósultak meg eddig? Az Apple részletes stratégiát dolgozott ki a cég ökológiai lábnyomának csökkentésére. A tavalyi év környezetvédelmi jelentéséből például kiderül, hogy a vállalat már 100%-ban megújuló energiával működik, melyet szél- és napelemfarmok építésével sikerült elérniük.

Forrás: Bloomberg

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!