imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple is készül az Európa-bajnokságra


Alig egy órán belül egy kezdőrúgással elindul a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság, az első meccset Franciaország és Románia játssza a Stade de France-ban Saint Denis-ben. Ilyenkor a csapból is a foci folyik, és az Apple sem maradhat ki ebből.

Először is, megjelent egy új Shot on iPhone videós reklám, ami ugyan annyiban nem kapcsolódik szorosan az eb-hez, hogy nevesítenék is (sőt, mivel most nagyjából egybe esik a Copa Américával arra is utalhat), viszont a focival kapcsolatos képeket és videókat láthatunk benne. Ezeket szokás szerint iPhone-felhasználók készítették, a világ minden tájáról láthatunk benne alkotásokat. A videó alatt a Wings című számot hallhatjuk Little Simztől:

A héten ezen kívül egyébként nyolc további Shot on iPhone videó is debütált, ezekről mi is hírt adtunk. A videót nem csak a YouTube-ra töltötték fel, de nagyobb európai Apple-honlapok kezdőoldaláról is elérhetjük – a magyar oldalra azonban valamiért nem tették ki. A reklám mellett az App Store-ban is megjelent egy kiemelt kategória, amelyben az Európa-bajnokság ingyenes hivatalos alkalmazásait találhatjuk meg: UEFA EURO 2016 Official AppUEFA EURO 2016 FAN Guide appUEFA EURO 2016 Predictor.

EB appok

Az első a hivatalos alkalmazás, melyben nyomon követhetjük a bajnoksággal kapcsolatos történéseket és eseményeket, megnézhetjük a csapatokat és a játékosokat, valamint egy csomó statisztikát  böngészhetünk. A második a helyszínen tartózkodó szurkolókat hivatott segíteni, a stadionokról, a helyszínül szolgáló városokról, illetve az ezekben található nevezetességekről és kulturális eseményekről tájékozódhatunk benne. A harmadik egy ingyenes tippjáték, amivel az eredményeket tippelhetjük meg, pontokat szerezhetünk, sőt, egy nyereményjátékban is részt vehetünk.

A fentieken kívül természetesen számtalan további alkalmazás témája az Európa-bajnokság. Mi is írtunk a francia belügyminisztérium hivatalos alkalmazásáról, melyen keresztül tájékoztatják a szurkolókat egy esetleges vészhelyzet vagy terrorcselekmény esetén. Az UEFA egy másik hivatalos alkalmazása az EURO 2016 Fantasy, ami a nevéből is kitalálható módon egy játék, és a régóta népszerű kategória eb-témájú legfrissebb tagja.

ITT/OTT TV EB

Mi van akkor, ha mindenképp meg akarunk nézni egy meccset, de nem vagyunk tévéközelben? Semmi gond, erre is van rengeteg megoldás. Ott van például az ingyenes MinDig TV app, amivel iPhone-on és iPaden streamelhetjük online a tévéközvetítéseket – bár sajnos nekem nem működik túl megbízhatóan, sokszor tűnik el a kép, vagy fagy le az alkalmazás. Ennél jobb megoldás lehet az ITT/OTT TV, ami szintén internetes streamet jelent, jóval nagyobb csatornakínálattal – én a tesztünk óta ezt használom amikor tévét nézek (vagyis csak a Forma–1-es futamok alkalmával, de eddig nem volt vele gondom).

Ez utóbbi ugyan nem ingyenes, de hát mikor akcióznának egy ilyen szolgáltatást, ha nem egy nagy sportesemény alkalmával? Ezért ha most vásárolsz az iSTYLE-nál bármilyen iPhone, iPad vagy 4. generációs Apple TV modellt, egy 365 napos mindent-bele prémium ITT/OTT TV előfizetést kapsz ajándékba. Így aztán Apple TV-n, iPhone-on és iPaden is nézheted a meccseket, persze az adatforgalomra minden esetben érdemes odafigyelni.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!