imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple is megemlékezik a Párizsban történtekről


Az Apple is csatlakozott azoknak a nagyvállalatoknak a listájához, akik valamilyen módon részvétüket szeretnék kifejezni a Párizsban történtek után. Ez nem az első eset, hogy valamilyen szörnyű esemény után segíteni szeretne az amerikai cég. Most ezt a weboldalukon keresztül próbálnak segíteni, hiszen egy ilyen helyzet után a hozzátartozóknak talán az egyik legnagyobb segítség, hogy több millióan fejezik ki együttérzésüket a tragédia után.

Éppen ezért az Apple francia főoldalán 14.-én és 15.-én (szombat és vasárnap) egy kis fekete szalag díszelgett, ezzel jelezve a gyászt és az együttérzést. Ez a szalag érdekes módon viszont mára lekerült, és egy teljesen új kép került ki az említett oldalra. A képnézegető helyett, ahol eredetileg most az iPad Pro, az Apple TV, az iPhone 6s, illetve az Apple ökoszisztéma részei láthatóak, egy trikolór Apple logó jelent meg, ami alatt az a három szó kapott helyet, amiről talán mindenki Franciaországra asszociál. Szabadság. Egyenlőség. Testvériség.

screen-shot-2015-11-15-at-11-05-13-1
Így nézett ki az Apple francia oldala. A jelenlegi weblap pedig a borítóképen látható.

A váltás oka egyébként meg nem erősített források szerint azért volt, mert gyászolás helyett sokkal inkább támogatni szeretnék a jelenleg is Franciaországban élőket. Az ötlet egyébként szerintem remek, hiszen így egy közös összefogás születik meg, amivel talán közelebb lehet hozni az embereket a nehezebb időkben is.

Imádkozunk Párizsért, az áldozatokért és a szeretteikért. Mindnyájan a párizsiakért. -Tim Cook

Sok más vállalat is úgy döntött, hogy valamilyen formában kimutatják a támogatásukat a terrortámadás után. llyen például az Airbnb, az Amazon, a Google, a Microsoft és a Reddit is. Ez leginkább a jelenleg megismert Eiffel-torony béke logó feltüntetéséből, vagy a francia zászló virtuális felhúzásából állt. Voltak merészebb próbálkozások is, vegyes sikerrel. A Facebook például akkor indította el új szolgáltatását, amivel gyorsan át tudjuk színezni a profilképünket, például jelen esetben kék-fehér-pirosra. Ez viszont sokak szerint inkább üzleti fogás, mintsem egy empatikus gesztus.

A Google kezdőoldala
A Google kezdőoldala

Érdekesség továbbá, hogy az Apple folyamatosan kutatja fel a francia dolgozóit, a saját és családjuk biztonsága felől érdeklődve. Cupertinonak 19 üzlete van Franciaországon belül, ebből 3 Párizsban található. Nem ez az első eset egyébként, hogy a cég segíteni próbál. 2014-ben a kínai földrengés károsultjainak adományozott 1,6 millió dollárt, de a 2013-as Haiyan tájfun károsultjainak is felajánlott 2,5 millió dollárt. A párizsi terrortámadás után egyébként, emelkedett itthon a rendőrségi készenléti fokozat is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!