imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple is tisztelgett Prince előtt


Tegnap délelőtt holtan találták Prince Rogers Nelsont, művésznevén csak Prince-t a Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiókomplexum egyik liftjében. A csupán 57 éves pop ikon halála nagy hullámokat gerjesztett világszerte, rengetegen fejezték ki szomorúságukat, hogy egy újabb nagy hatású zenész távozott az élők sorából. A megemlékezők közé felzárkóztak az Apple vezetői és a Beats 1 műsorvezetői is.

A megemlékezés elsődleges digitális terepe a Twitter volt. Tim Cook CEO bejegyzésében igazi újítónak és egyedülálló zenésznek nevezete, akinek a zenéje még generációkon keresztül hatással lesz mindenkire.

Phil Schiller marketingfőnök pedig egyszerűen csak idézett egy sort Prince egyik dalából:

A fenti sor az “1999” című számból származik, ami nevével ellentétben az ugyanolyan című, 1982-ben megjelent albumon található, ami a zenész ötödik nagylemeze volt. 1982-ben Phil Schiller 22 éves volt, úgyhogy biztos szép fiatalkori emlékeket őrizhet ezzel a számmal kapcsolatban.

Természetesen a Beats 1 rádió műsorvezetői is kifejezték együttérzésüket.

Zane Lowe több bejegyzést is szentelt neki, megszólaltatva azokat, akik valamilyen kapcsolatban voltak a sztárral, így Pharrel Williamset vagy Will.I.Am-et, akik szintén meleg hangon emlékeztek meg róla. Julie Adenuga sem finomkodott, amikor dicsérni kellett Prince-t, a világ egyik legnagyobb zenei előadójának nevezte. A bejegyzést azóta Adenuga valamiért törölte Twitteréről, de így szólt:

Nowhere near finished celebrating the life & music of one of the world’s greatest performers. Thank you Prince

A zenei kiadókkal való harc nem ismeretlen a popszakmában, Prince is kivette belőle a részét, amikor 1993 és 2000 között úgy szállt szembe a Warner Brothersszel – akik levédték saját művésznevét – hogy direkt egy kiejthetetlen rövidítést használt: T.A.F.K.A.P, azaz The Artist Formerly Known As Prince, a művész, aki korábban Prince néven volt ismeretes. A zenész összes albuma jelenleg csak Tidalon érhető el, de elnézve a halála miatt újra felgerjedt érdeklődést, valószínűnek tűnik, hogy hamarosan máshol is meghallgatható lesz. Olyannyira, hogy az Apple Insideres cikk óta, ami még arra hivatkozik, hogy munkássága egyáltalán nem érhető el iTunes Store-ban vagy Apple Musicon, nagyot fordult a világ, ugyanis sok albuma már megvásárolható az Apple online zenei áruházában, és Apple Musicon is elérhetővé vált pár album és single.

Forrás: Apple Insider

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!