imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple javította az érintett új iPhone-ok töltési problémáit


Mindezt az iOS 12.1 második bétájában, tehát ezek szerint szoftveres okok álltak az idénre esedékes „botrány“, a #charginggate mögött. Ügy lezárva, mindenki élhet tovább boldogan…

Ahogy azt sejteni lehetett, az Apple meglehetősen gyorsan orvosolta az új iPhone-ok töltését érintő hibát, igaz, egyelőre csak a frissen érkezett iOS 12.1 második bétájában. Ami a legfontosabb, hogy eldőlt a legégetőbb kérdés az ügy körül:

nem hardveres, hanem szoftveres volt a gond.

Ez ugyebár a szerencsésebbik eset, hiszen így nem kell visszahívási programot indítaniuk. Az Apple maga egyébként továbbra sem reagált külön a helyzetre, illetve a béta változásokat jelölő listájában sem olvashatunk említést a töltésről, de az egészen biztosnak látszik, hogy a hiba javításra került.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, néhány új iPhone XS és iPhone XS Max készülék furcsaságokat produkált töltés közben. Ez leggyakrabban kimerült annyiban, hogy ha kikapcsolt képernyő mellett dugták töltőre a telefont, akkor az nem volt hajlandó áramot felvenni egészen addig, amíg nem aktiválták a kijelzőt. Néha azonban még komolyabb tünetek is előjöttek.

Természetesen az ügyből a szokásos módon világra szóló botrányt kovácsoltak a sajtóban, de ezt már megszokhattuk, nagyságrendekkel nagyobb az érdeklődés a „valami rossz a félmilliós iPhone-nal“ típusú cikkekre, mint bármi másra. Ez van, charging-gate megoldva.

Az iOS 12.1 nagyközönségnek szánt verziója várhatóan október végén érkezik majd, de lehet, hogy az ügyre való tekintettel valamivel korábban érkezni fog egy hibajavítás.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!