imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple kilobbizta: nem lesz puska emoji a Unicode 9-ben


Nemrég írtunk róla, hogy a tervek szerint június 21-én bemutatják a Unicode 9-et, ami számtalan új emojit tesz lehetővé. Persze ezeknek az implementálása időt igényel, ezért legkorábban az iOS 10-ben láthatunk majd talán új emojikat. Eggyel viszont biztosan nem fogunk találkozni: bár tervben volt, hogy legyen, az Apple kilobbizta a Unicode-nál, hogy kivegyék a frissítésből a puska emojit.

Az orlandói tömegmészárlás után több újságíró is megmutatta, hogy gyakorlatilag mindenféle komolyabb vizsgálat nélkül képesek 5-30 perc alatt vásárolni egy félautomata lőfegyvert (pl. AR-15) az Egyesült Államokban. Minden egyes ilyen eset után, legyen a lövöldözés iskolában, moziban vagy egy bárban, fellángol a fegyvertartási jog körül a vita. A tiltás mellett érvelők azt mondják, hogy sokkal kevesebb erőszakos bűncselekmény lenne, ha nem lehetne ilyen könnyen lőfegyverhez jutni, míg az engedélyezők szerint pont az a lényeg, hogy bármikor meg tudd védeni magad és a tulajdonod. Az Apple úgy néz ki, hogy nem szeretné népszerűsíteni a puskát, még akkor sem, ha az eredetileg a riói olimpiai játékok miatt került volna bele az emoji gyűjteménybe. Ahogy az öttusa emojit is kivették, amiben szintén szerepel a sportlövészet.

Igaly Diána Olimpia-, Világ- és Európa-bajnok magyar sportlövő. Sydney-ben bronz, Athénban aranyérmet szerzett koronglövésben.
Igaly Diána Olimpia-, Világ- és Európa-bajnok magyar sportlövő. Sydney-ben bronz, Athénban aranyérmet szerzett koronglövésben.

Bár a döntést egyértelműen az Apple lobbizta ki, a Microsoft is a cupertinóiak mellé állt az ügyben. A Unicode ugyebár egy technológiai konzorcium, amiben az Apple-nek is van szavazati joga, azonban informális befolyásuk sokkal nagyobb ennél. Előre közölték is, hogy amennyiben mégis lesz puska emoji, úgy ők az összes platformukról le fogják tiltani. Aztán a névtelen szavazás során hirtelen kikerült a Unicode 9 tervezetéből a puska, ám a döntést senki nem kommentálta. Mindezek ellenére a pisztoly emoji továbbra is megmarad, ha valaki feltétlenül lőfegyvert ábrázoló képecskét szeretne küldeni ismerőseinek. Úgy néz ki, hogy a cégen belül sem osztja mindenki az Apple véleményét, pl. az WWDC-n az Apple Music-ot demózó Bozoma Saint John, bár tegyük hozzá, hogy ő a Beats-től került az Apple-höz.

Sometimes I’m not sugar and spice. Sometimes I’m gun print onesie and dark liquor. #bangbang #whoshotya @applemusic

A photo posted by Bozoma Saint John (@badassboz) on

Forrás: Buzzfeed via The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!