imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple Kínában is a fenntarthatóság mellé állt


Egy ideje már tisztán látszik, hogy az Apple komolyan el kíván köteleződni a fenntarthatóság mellett, ami azt hiszem, mindannyiunknak csak jó lesz. Most Tim Cook csatlakozott egy igen előkelő társasághoz, aminek a célja a fenntartható kínai városiasodás elősegítése.

A Paulson Intézetet talán nem meglepő módon Henry Paulson bankár alapította 2011-ben, aki George W. Bush második elnöki ciklusa alatt az Egyesült Államok pénzügyminisztere, előtte pedig a Goldman Sachs befektetési vállalat CEO-ja volt. Az általa létrehozott intézetben jelenleg 19 amerikai és kínai (ténylegesen azonban globális és multinacionális) vállalat vezetője kötelezte el magát arra nézve, hogy mindkét országban előmozdítják és összekötik a gazdasági növekedést a környezettudatossággal. Míg kínai oldalon egyértelműen az alapvető környezetvédelmi lépésekre (tiszta levegő, természeti környezet megőrzése, fenntartható városok) koncentrálnak, addig amerikai részről az ebbe történő bilaterális befektetéseket ösztönzik.

Harbin, Heilongjiang. Kínai rendőr próbálja meg irányítani a forgalmat egy szmogos napon.
Harbin, Heilongjiang. Egy kínai rendőr próbálja meg irányítani a forgalmat egy szmogos napon.

A tét nem kicsi, ugyanis ha most a teljes kínai középosztály úgy döntene (és lenne rá lehetősége), hogy olyan életszínvonalat akar magának, mint a nyugatiak (pl. robbanómotoros autót), akkor a Föld nevű bolygó gyakorlatilag lehúzhatná a rolót. Az intézet fő célkitűzéseit röviden így foglalja össze:

Hisszük, hogy a tiszta, fenntartható környezet elengedhetetlen egy vibráló, versenyképes gazdasághoz. Környezetvédelmi és gazdasági szakembernek együtt kell dolgozniuk, hogy olyan gazdasági növekedést érjünk el, ami nem károsítja a környezetet.

Az intézet tagjai többek között az alábbi CEO-k: Mary Barra (General Motors), Carlos Brito (Anheuser-Busch InBev), Jack Ma Yun (Alibaba), Doug McMillon (Walmart), Virginia M. Rometty (IBM) – és ezek csak azok, akik ismerősen csenghetnek nekünk. Hozzájuk csatlakozott most Tim Cook, aki ezt mondta:

Tim Cook, Washington, D.C.,  2015. október 1.
Tim Cook, Washington, D.C., 2015. október 1.

Az Apple elkötelezett az iránt, hogy teljes működését 100 százalékosan megújuló energiaforrásokból biztosítsa, és nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy csökkentsük a károsanyag kibocsájtásunkat a globális logisztikai ellátóláncban is. Örömmel veszünk részt a Vezérigazgatói Tanács azon erőfeszítéseiben, hogy segítsük Kína zöld átalakulását, és hogy elérjék a kitűzött alacsonyabb szén-dioxid-kibocsájtási szintet.

A Tanács október 22-én tartja legközelebbi ülését Pekingben, ahova Tim Cookot is várják.

Források: AppleWorld.Today, iMore, Paulson Institute

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!